DERBI NA KVARNERU

Gledajte uživo Rijeku i Dinamo na tribini.hr

21.04.2012 u 10:00

Bionic
Reading

U derbiju 27. kola MAXtv Prve lige Rijeka na Kantridi dočekuje Dinamo i traži iznimno važne bod(ove) u borbi za ostanak u Ligi

Rijeka je u devet proljetnih kola upisala samo devet bodova, a tri su došla za zelenim stolom protiv Varaždina. U tih osam utakmica (720 minuta) zabili su samo tri gola, od čega ni jedan iz igre. Sva tri upisao je Damir Kreilach, dva u Šibeniku iz krasnih slobodnjaka i preostale iz penala za pobjedu protiv Intera.

U dvoboju koji je imao kompleksnu navijačko-birokratsku uvertiru, vrijeme je da prevlada nogomet.

Dinamo bi trebao biti garancija kvalitete utakmice, a u prilog tome ide i 14 postignutih golova Čačićeve momčadi u zadnje četiri utakmice. Dinamo će biti lišen usluga Tonela i Calella (tri žuta kartona), ozlijeđenog Rukavine, a u sastav se vraća Joe Šimunić koji mora početi u stoperskom paru s Vidom. Dinamo nema drugih ozbiljnih rješenja.

Rijeka će u lovu na prvi gol iz igre ovoga proljeća svakako moći računati na glasnu podršku svoje Armade, a ovaj će dvoboj ujedno biti i velika podrška lokalnoj zajednici. Naime, utržak ulaznica s ove utakmice te vaterpolskog dvoboja Primorja i Mladosti sat vremena kasnije, ide za obnovu odjela hematologije i onkologije dječje bolnice Kantrida. Domaćini su se pobrinuli da im ni meteorologija znatno ne smanji broj gledatelja, naime u slučaju kiše svaki će gledatelj dobiti besplatnu kabanicu.

Dinamo u 22 ligaška dvoboja na Kantridi od samostalnosti ima 11 pobjeda, šest su puta slavili Riječani, dok je pet puta potpisan remi. Najnoviji ishod možete pratiti putem tribine.hr u videostreamu za pretplatnike. Broj ulaznica je ograničen.

Golovima Rukavine i Krstanovića Dinamo je u 12. kolu na Maksmiru slavio sa 2:0