predsjedničk izbori

Hoće li Domovinski pokret podržati Dragana Primorca na izborima

31.07.2024 u 14:50

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava rekao je u srijedu u Vukovaru da će DP u rujnu odlučiti koga će podržati na predsjedničkim izborima, te poručio da su sve opcije otvorene

Penava je rekao da predsjednički izbori trenutno nisu u fokusu DP-a te će stranačka tijela odluku o tome donijeti tijekom mjeseca rujna nakon provedenih unutarstranačkih izbora.

Upitan hoće li DP podržati Dragana Primoraca za predsjednika Republike, kandidata njihovog koalicijskog partnera HDZ-a, Penava je rekao da su trenutno sve opcije otvorene.

"Ono što mogu reći jest ista priča koju sam vrtio uoči parlamentarnih izbora, a to je da Možemo i SDSS nisu opcije koje možemo podržati", rekao je Penava na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Tijela će, dodao je donijeti odluku kakva treba biti. "U ovom trenutku što god vam mogu reći u domeni je nagađanja”, rekao je Penava.

DP je nakon parlamentarnih izbora sklopio koaliciju s HDZ-om te ima potpredsjednika Vlade, tri ministra, osam državnih tajnika i potpredsjednika Hrvatskog sabora.