NAJBOLJI PROVOD U ISTRI

Hotelijeri investirali u Gibonnijev novogodišnji nastup

21.12.2012 u 19:25

Bionic
Reading

Jedna od najpoželjnijih destinacija za ispraćaj stare i doček nove 2013. godine zasigurno je Poreč, gdje će goste i domaćine koji se odluče za zabavu na gradskom trgu u najluđoj noći zabavljati Zlatan Stipišić Gibonni

Nije tajna da će novogodišnji Gibonnijev nastup stajati 398.906,25 kuna s PDV-om, no u Poreču, koji želi održati lidersku poziciju u hrvatskom turizmu, uvjereni su da je to isplativa investicija. Naime, prvi put u organizaciji dočeka zajedničkim snagama sudjeluju javni i privatni sektor.

U zatvaranju financijske konstrukcije ovogodišnjeg dočeka, Grad Poreč poduprle su i turističke kompanije Riviera Adria i Plava Laguna, tvrtka Špina d.o.o. i lokalna Turistička zajednica, svaka sa 75.000,00 kuna, dok Grad plaća preostalih 98.906,25 kuna.

'To je naš napor da se ublaži utjecaj krize i da se ljudima omogući malo oduška', rekao je gradonačelnik Edi Štifanić, napomenuvši kako je riječ o ulaganju koje će se vratiti kroz boravišnu pristojbu te da će zasigurno biti povećana i potrošnja tijekom blagdana.

Naime, u Poreču se ovih blagdanskih dana, od 21. prosinca do 6. siječnja, očekuje da će biti ostvareno oko 25 tisuća noćenja. Riviera Adria blagdane će dočekati s pet otvorenih objekata, a Plava laguna s četiri.

Hotelijeri ističu kako je jedan od pozitivnih efekata i taj što sama promocija uoči Nove godine znatno potiče potražnju za vikend aranžmanima u cijelom razdoblju predsezone do Uskrsa.

Kao još jedan dobar trend, koji se dogodio simbiozom lokalne zajednice i hotelijera, jest i taj da potražnja za aranžmanima nadilazi kapacitete hotelskih restorana, a kako vele u porečkoj Rivieri stoga su započeli i s prodajom aranžmana samo smještaja, što je sve popularnije.