NJEMAČKI MEDIJI

Hrvatska predsjednica oštro napala Merkel zbog 'politike kaosa'

22.09.2015 u 17:15

Bionic
Reading

Njemački mediji javljaju o izjavama hrvatske predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović, u kojima je kritizirala njemačku kancelarku Angelu merkel i njenu izbjegličku politiku koja je 'napravila kaos' u Europi. Javna televizija ARD konstatira da je riječ o 'kritici oštrog tona', dok Spiegel Online napade Grabar Kitarović na Merkel stavlja u kontekst briselskog summita o izbjeglicama, navodeći kako se Mađarska najviše protivi uvođenju kvota za raspodjelu izbjeglica u EU

Intervju predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović za Novu TV odjeknuo je u njemačkim medijima, koji detaljno izvještavaju o napadu na kancelarku Angelu Merkel.

Spiegel Online u članku pod naslovom 'Hrvatska predsjednica optužuje Merkel za politiku kaosa' navodi se cijeli citat Grabar Kitarović u kojemu se obrušila na njemačku kancelarku. 'Merkel je ovih dana povukla ručnu kočnicu. To je učinila, a nije svjesna da je u vožnji u kojoj se skupilo toliko automobila na cesti da je napravila kaos.', izjavila je Grabar Kitarović, što je odjeknulo i u Njemačkoj, pa Spiegel govori o 'snažnoj kritici' hrvatske predsjednice, i to pred sastanak ministara unutarnjih poslova u Bruxellesu, na kojemu se očekuje blokiranje prijedloga Europske komisije o zbrinjavanju izbjeglica od strane Mađarske, kojoj se pridružuju Poljska, Slovačka i Češka.

Javna televizija ARD izjavu Grabar Kitarović na račun Merkel opisuje kao 'kritiku oštrog tona', citirajući cijelu izjavu, te završava s rečenicom hrvatske predsjednice u kojoj njemačkoj kancelarki poručuje da se 'situacija sada mora riješiti'.