OGLASILI SE

HSU podržao kandidaturu Dragana Primorca: 'Postao je meta napada i omalovažavanja'

01.08.2024 u 15:25

Bionic
Reading

Nakon što je znanstvenik i bivši ministar obrazovanja dr. Dragan Primorac potvrdio da izlazi na predsjedničke izbore kao nezavisni kandidat HDZ-a, oglasila se i Hrvatska stranka umirovljenica (HSU) koja mu je iskazala potporu

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Ulazak bilo koje osobe u političke vode u Hrvatskoj najveći je okidač svim dežurnim mrziteljima i kritičarima da krenu u akciju. Vjerojatno je tome tako što su naši političari najveće društvene zvijezde u medijskom prostoru pa to koriste foteljaši kako bi se eksponirali i dali svoja neka viđenja i razmišljanja. Upravo to se dogodilo i kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske prof.dr. Draganu Primorcu koji je nakon objave o kandidaturi postao glavna meta napada i omalovažavanja.

Zbog toga pojedince koji kontinuirano truju medijski prostor možemo samo uputiti na Lukino evanđelje u kojem kaže 'Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se'! I naravno uza sve što se događa Dragan Primorac je daleko najbolji kandidat, osoba, znanstvenik i sportaš od svih dosadašnjih pretendenata na ovu časnu i odgovornu funkciju. Zbog toga će ovaj znanstvenik svjetskog glasa, europski orijentiran, uvažavan i cijenjen u brojnim znanstvenim i kulturnim krugovima dostojno predstavljati našu državu u svijetu.

Sve su to razlozi zbog kojih ima neupitnu podršku jedne od najstarije političke stranke u Hrvatskoj, a u jedno i najsnažnije koja godinama okuplja umirovljenike – Hrvatske stranke umirovljenika. Nadamo se kako će se ovim našim priopćenjem još jednom dokazati i mudrost naših predaka koji su znali reći: 'Pametnome dosta!'.