POVRATAK DUKE NUKEMA

Igre koje izlaze ovoga tjedna

13.06.2011 u 10:53

Bionic
Reading

Napokon je završio i taj E3, vidjeli smo svakava čuda i naslušali se svakavih obećanja, a vremena za gejmanje nije bilo previše. No, vraćamo se na normalu, a listu igara koje izlaze ovoga tjedna predvodi možda i najlegendarniji protagonist u povijesti video igara

Duke Nukem Forever. Da, tako je, Duke Nukem stiže nam ovoga tjedna točnije – već sutra. Kao što vjerojatno i znate, radi se o igri čija je beskrajna produkcija započela još davne 1997. godine, a na tržištu se trebala pojaviti već '98. Da, dobro ste pročitali, ovoga tjedna moći ćemo zaigrati igru koja se trebala pojaviti prije točno 13 godina. Igru je započeo i na njoj godinama radio 3D Realms studio koji se zbog Duke Nukema gotovo potpuno raspao 2008. godine, a prava na igru 2010. otkupio je Gearbox kojemu na čelu sjedi Randy Pitchford koji je svojevremeno radio u 3D Realmsu na prvoj verziji Forevera.  Duke je živ, no prema prvim recenzijama koje su se pojavile – ne previše. Igra naime kupi ispodprosječne ocjene i pri tome ne mislimo na 6/10 ili slično. Dalje zaključite sami.

 

No briga nas, bude li Duke Nukem Forever i najgora igra u povijesti, igrati ćemo je do besvijesti. Sve dok nam ne izbiju vodene kozice.

 

U Dukeu će moći uživati svi vlasnici PC, PS3 i Xbox 360 platformi.

 

 

 

Alice: Madness Returns: Rijetki među vama sigurno se sjećaju izvrsne igre pod imenom American McGee's Alice koju je gonio tada posljednji krik tehnologije – Quake III engine. 'Madness Returns' svojevrsni je nastavak na spomenutu igru na kojoj još jednom glavnu riječ ima American McGee.

 

Igra se odvija jedanaest godina nakon radnje u originalu, isto koliko je i prošlo od izlaska originala. Na kraju prve igre Alice je puštena iz umobolnice te sada živi u Londonu uz stalni nadzor psihijatra, no noćne more smrti njenih roditelja i dalje je progone. Nakon desetljeća mirnoga života, njena sjećanja opet postaju toliko stresna da joj uzrokuju halucinacije. Usred svega Alice ponovno utočište traži u Wonderlandu.

 

Igra će se na tržištu pojaviti u četvrtak i to na PC, PS3 i Xbox 360 platformama.

 

 

 

 

Child of Eden: u petak će se na Xbox 360 i PlayStation 3 konzolama pojaviti najnovija igra Tetsuya Mizuguchija. Radi se o ritmičkoj akcijskoj igri u kojoj će najviše uživati vlasnici Kinecta i PlayStation Movea. O čemu se zapravo radi pročitajte u najavi Brune Lipeja.

 

 

Transformers: Dark of the Moon: već vam je zlo od smeća koje vam Michael Bay svake godine iznova servira kao 'izvrsni akcijski spektakl', a u biti sve što dobijete je velika količina eksplozija i malo njonjkave radnje?! E, pa onda se bacite na igre. Naime, prethodni Transformers: War for Cybertron bio je sasvim solidna igra, pa se nadamo da će takav biti i 'Dark of the Moon' čija se radnja odvija prije radnje istoimenog filma koji bi se ovih dana trebao pojaviti u kinima.

 

Igra će se pojaviti na PS3, Xbox 360, Wii, DSi 3DS platformama.

 

 

 

 

Ostale igre koje izlaze ovoga tjedna: Panzer Corps, Wipeout in the Zone, Record of Agarest War Zero, Fallout: New Vegas - Old World Blues