Jedan božićno tropski bakalar

Jedan božićno tropski bakalar

22.12.2011 u 12:35

Bionic
Reading

Modificirani recept Jamiea Olivera, posvećen svim prijateljima koji sretno žive u toplijim krajevima. Svima nama, koji smo ušli u zimski solsticij preostaje da se počastimo jednim lagano egzotičnim bakalarom, budni sanjamo (o tim, toplijim krajevima) i dočekamo bijeli Božić

Pečeni, svježi bakalar s kozicama, avokadom, vrhnjem i krupnom soli je nešto što bih spremila svojim prijateljima, Sonji i Luki, u Kuala Lumpuru, da sam sada tamo ... ili Ani i Tomasu, u njihovoj kuhinji u Aucklandu ... i bilo bi nam toplo i lijepo i fino i pili bismo bijelo, hladno vino ;).


Sve potrebne namirnice za ovo božićno,a egzotično jelo


Gouda sir umjesto Chedara i Thank Banks We're not Poor; pa mogu svako malo skoknut do Malezije i Novog Zelanda


Dobar primjerak avokada, kupljen u jednom od većih supermarketa ni pretvrd' ni premekan - aman taman za ovaj recept

Elem, budući je naša ljubav transkontinentalna i internetska veza jaka - eto im receptić kojega sami mogu spraviti i misliti na sve drage prijatelje koji se smrzavaju u domovini ;). 

Ostalima, koji su se zasitili klasične, tradicionalne badnjakskobožićne ponude i vole jesti lakšu hranu, ovaj će recept  biti itekako zanimljiv i ukusan.

za 2, 3, 4 osobe

500 g svježeg, filetiranog bakalara
150 g očišćenih kozica
1 avokado
1 limeta
150 g Gouda sira
140 ml punomasnog vrhnja
svježi bosiljak
papar
krupna sol
maslinovo ulje

Pećnicu zagrijte na 220 C.

Protvan obložite papirom za pečenje i na njega smjestite filete bakalara, koje ste prethodno posolili i natrljali sokom limete i maslinovim uljem.


Prekrijte filete, prethodno oguljenim i narezanim, avokadom, bosiljkom i kozicama


Sve zalijte vrhnjem i naribanim sirom

Stavite u pećnicu i pecite pri vrhu 20 minuta dok ne pozlatnožuti i počne ključati.


Začinite po ukusu; paprom, soli, sirom, bosiljkom


Poslužite uz dobro ohlađeno, bijelo vino ... mmm it's Fresh it's so Fresh!