OPET GUŽVE NA CESTAMA

Kolona na Lučkom oko 4 kilometra

11.07.2015 u 15:42

Bionic
Reading

Na autocesti A1 između čvorova Lučko i Novigrad, vrlo je gust promet u oba smjera. Osobito između tunela Sveti Marko i čvora Karlovac. Kolona vozila pred naplatom Lučko na izlasku s autoceste A1 duga je oko 4 km. Zbog gustog prometa na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u smjeru graničnog prijelaza Macelj, povremeno dolazi do kraćih zastoja kod čvora Krapina, javlja HAK

Promet je pojačan i na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj i A7 Hreljin-Šmrika, Jadranskoj magistrali na prilazima većim turističkih središta, (DC8) Ličkoj magistrali (DC1), staroj karlovačkoj cesti, na cestama u Istri, Krčkom mostu u oba smjera, riječkoj obilaznici, na pojedinim graničnim prijelazima, te većini trajektnih luka i pristaništa.

Zastoji su mogući na dionicama gdje su u tijeku radovi te na cestama u blizini većih turističkih središta na obali.

Zbog radova jednim trakom naizmjence vozi se na državnoj cesti DC1 u Prijeboju te na državnoj cesti DC429 Selište Drežničko-Prijeboj u Plitvičkim Jezerima pa su mogući zastoji.

Do 15.kolovoza zbog radova u čvoru Jankomir (A3) vozila koja se kreću iz smjera Bregane autocestom A3 prema autocesti A2 Zagreb-Macelj (Zaprešić) voze obilazno Ljubljanskom avenijom preko rotora u Ulici Velimira Škorpika s polukružnim okretanjem prema čvoru Jankomir.

Preko Rupe i Pasjaka u Hrvatsku ušlo 40.000 turista

Ovog je vikenda u tijeku velika smjena turista te je preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak na hrvatsko-slovenskoj granici u Hrvatsku u subotu do 14 sati ušlo oko 40.000 osoba, doznaje se od Postaje granične policije u Rupi.

U istom razdoblju Hrvatsku je preko ovih dvaju graničnih prijelaza napustilo 30.100 osoba. U jutarnjim satima znatno pojačan promet je bio na ulazu u zemlju a popodne je pojačan izlaz.

I na prometnicama Primorsko-goranske županije, iz unutrašnjosti prema moru i obrnuto te na prilazima turističkim mjestima, kao i na Krčkom mostu cestovni promet danas je vrlo gust.