Idealan lagan obrok za vruće dane koji su pred nama
SASTOJCI:
200 g brašna
1 ½ žličice šećera
malo soli
65 g maslaca, narezanog na kockice
140 ml mlaćenice
1 bjelanjak, lagano razmućen
svježe mljeveni papar
Za salatu:
200 g crvenih cherry rajčica
200 g žutih cherry rajčica
maslinovo ulje
aceto balsamico
parmigiano reggiano, nariban na listiće
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite lim masnim papirom. U mikseru pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete grube mrvice. Dodajte mlaćenicu i miješajte dok brašno ne upije tekućinu i dok se ne skupi u tijesto. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte dio tijesta u dugi pravokutnik, vrlo tanko. Izbockajte tijesto vilicom i prebacite ga na lim. Premažite tijesto bjelanjkom i pospite krupnom soli i svježe mljevenim paprom. Pecite 6-10 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Ohladite i razlomite na nepravilne komade.
Razrežite rajčice na četvrtine, začinite maslinovim uljem, soli, paprom i acetom. Pomiješajte s razlomljenim krekerima i posipajte s parmezanom.