PROLJETNO ZASJEDANJE MMF-a

Linić i Vujčić otišli u Washington

10.04.2014 u 13:23

Bionic
Reading

Izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno ministrom financija Slavkom Linićem i guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem sudjelovat će na proljetnoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washingtonu od 11. do 13. travnja

Tijekom održavanja Proljetne skupštine, izaslanstvo će održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, kojom će se prilikom ministar Linić susresti, među ostalima, s potpredsjednicom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Laurom Tuck, s direktoricom Svjetske Banke za Srednju Europu i baltičke zemlje Mamtom Murthi te s izvršnim direktorom Banke Frankom Heemskerkom. Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te buduću suradnju Hrvatske s Bankom.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a Rezom Moghadamom, izvršnim direktorom u MMF-u Mennom Snelom i voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Johannes Wiegandom. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka u Washingtonu, održat će se i drugi sastanci, poput sastanka s Keiko Honda, potpredsjednicom Multilateralne agencije za osiguranje investicija (MIGA) i sastanka s Dimitrisom Tsitsiragosom, potpredsjednikom Međunarodne financijske korporacije (IFC) za Istočnu i Južnu Europu, Centralnu Aziju, Bliski istok i Sjevernu Afriku.