JUTRO POSLIJE

Linić: Milanović je spletkaroš!

05.06.2014 u 10:11

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje odluke Predsjedništva SDP-a da se Glavnom odboru predloži isključenje Slavka Linića iz stranke, o svemu se jutros u Saboru oglasio i sam bivši ministar financija. Zorana Milanovića nazvao je spletkarošem koji dijeli stranku

'Gospodin Milanović je pokazao svoje pravo lice, obračun, dijeljenje stranke, spletkarenje. To sam i očekivao, prema tome, ništa neobično, a vidjet ćemo što će biti na Glavnom odboru. To je samo karakter Zorana Milanovića. On je spletkaroš kojemu je dioba stranke sasvim normalna, kao i obračun s ljudima koji ne dijele njegov način rada i ponašanja', rekao je Linić jutro poslije.

Na pitanje što očekuje od Glavnog odbora u subotu, Linić je kazao da to nije pitanje 'mojih i njihovih'. 'To samo znači da je SDP doveden u ozbiljnu krizu, a držim da je za to odgovoran Zoran Milanović. Nijedan rat nije dobar - nije dobar za SDP', kaže Linić.

RTL Autor: RTL

Iako se spekulira da postoji mogućnost da se na sjednici Glavnog odbora pokrene i proces Milanovićeve smjene, Linić je rekao da se time ne bavi. 'Ako već netko treba tražiti odgovornost Milanovića, a to nije samo pitanje obračuna s neposlušnim SDP-ovcima ili SDP-ovcima koji se s Milanovićem ne slažu, nego su tu i neuspjesi na izborima i potpun promašaj u odnosu na provedbu Plana 21, za to postoje odgovorni ljudi koji vode županijske organizacije. Oni moraju razmišljati o tome što je budućnost SDP-a', kazao je Linić.

Bivši ministar financija potvrdio je da ga je jučer u Saboru posjetio čovjek iz Ravnateljstva policije i tražio dodatna pojašnjenja vezana uz njegove optužbe na račun Milanovića. Policiji je, dodaje, dao kopije dokumenata koje je pokazao u četvrtak na konferenciji za novinare.

Odluku Predsjedništva u subotu mora još potvrditi Glavni odbor SDP-a. Podsjetimo, od 16 članova Predsjedništva tek su četiri bila protiv Linićevog izbacivanja: Mirando Mrsić, Davor Bernardić, Zlatko Komadina te Rajko Ostojić. 

Linić je jučer prije sjednice, nakon koje se našao korak do izbacivanja iz stranke, rekao: 'S obzirom da moji nekadašnji prijatelji glasno govore da me treba izbaciti, očekujem da će imati dovoljno hrabrosti da tu odluku i donesu. Način mog istupanja, ako je po njima sve to laž, onda nemam što tražiti u SDP-u.'