Miso šmizo juha

Miso šmizo juha

04.01.2012 u 11:00

Bionic
Reading

... nije juha za šmizle! I jede se ''ujutro za dobar dan, navečer za dobar san''. Tako da, ako je ne kanite doručkovati, za dobar dan, ovo navečer, za dobar san, neće imati isti učinak. Mamurluk odnosi kod drugog gutljaja, a detoksicira već na pogled ;)

Mislim da ćete me uskoro proklinjati zbog ovog bombardiranja zdravom hranom, kao i konstantnog podsjećanja na završetak blagdanskog hedonizma i početak razumnog prehranjivanja ;).

Miso šmizo je baš jedan zgodan, jednostavan receptić za juhu koja se može i krmeljavih okica, dakle ujutro, pojesti za doručak, a da vam bude ukusna i topla i draga

Poslije ćete se osjećati kao avion pa i poželjet' i inače doručkovati nešto ovako blago i toplo.

Prije par godina sam bila u Kini gdje me, osim svega ostalog, oduševio njihov juharoški doručak! Domaći nudli, svježe nasjeckano povrće, blagi okus, miris, toplina juhe mmmm ... za zimske dane nema boljeg doručka!

Ako ste šmizle, Majinu miso juhu možete slobodno i ručati i večerati.
Proizvest ćete isti učinak na organizam koji zadnjih dana sigurno vapi za ovakvim blagim, toplim jelima.
za dvije osobe

1 crveni luk
1/4 muškatne bundeve
pola brokule
oko 3 žličice misa

Luk i bundevu, narezanu na kockice, kuhati u povrtnom temeljcu ili vodi dok ne omekšaju. Miso razmutiti u  malo tople vode i dodati u juhu kad je gotova, ugasiti vatru, zajedno s cvjetićima brokule. Poklopiti i ostaviti 5 min da se pomiješaju okusi.


Postoje razne vrste misa. Odaberite koji vam najviše paše. Tamniji su jačeg okusa dok su svjetliji - blažeg :)! Svjetliji je prikazan na fotografiji

Foto: Jelena Iva Nikolić

Salveta podsjeća na dane hedonizma ... ili prije; na Oktoberfest ;)