Poznati venecijanski aperitiv Aperol Fizz ili Spritz moj je odabir za ulazak u turbulentnu 2012. godinu. Primjećujete li da stavljam uglavnom tekuće, pitke a ne jestive recepte ... hm, trebam li se zabrinuti?!
Na tulumima za Novu godinu se uglavnom ne jede pa me zato navedena proslava asocira samo i isključivo na piće.
Aperol je moja ljubaf! I ne smijem ga često konzumirati, jer ću postati alkoholičarka. Toliko mi je fino svako piće koje ga sadržava. A i nekako sam neartikulirano vesela nakon samo jedne čašice
U Zagrebu ga možete kupiti samo u poznatom diskontu pića koji se nalazi na Trešnjevci (igra asocijacija; izgleda poput golemog skladišta i ima veliki parking ispred ulaza). Hajde, hajde sigurno znate o čemu se radi. Pola Zagreba tamo kupuje vina i cugu za tulume ;).
Aperol je gorak poput Camparija, citrusan, začinjen poput Amara s naznakama voćnih okusa crvene naranče i rabarbare.
Evo kako ga možete smućkati, jer idealan je sastojak za koktele, na jednostavan i klasičan način:
Venecijanski Aperol Fizz
120 ml pjenušavog vina (ili običnog bijelog vina)
60 ml Aperola
30 ml mineralne vode
Smućkajte navedene tekućine i izlijte u čašu s ledom. Servirajte s kriškom naranče ili kad stavljate vodu za led u frizer u svaki kalup ubacite malo narančine korice. Tako ćete dobiti led s narančinom koricom koji će ujedno i hladiti i začiniti ovo divno pićence.
Aperol možete piti i samo s mineralnom vodom, cijeđenim sokiom polovice limete i ledom
Meni je takav najmiliji! Odnosno, takvog ga
naaajvolim! Serviranog na stoliću u dnevnom boravku moje drage Korine