HELIKOPTER U AKCIJI

Na Mosoru spašen planinar iz Zagreba

10.08.2014 u 14:41

Bionic
Reading

U tijeku je helikoptersko spašavanje planinara na Mosoru, koji se ozlijedio na vrhu Kabal, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS)

Vrh Kabal nalazi se na 1330 metara nadmorske visine, a nakon što je jedan od dvojice planinara ondje ozlijedio, posredovanjem Centra 112 zatražena je pomoć HGSS-a.

U tijeku je helikoptersko izvlačenje ozlijeđenog.

U akciji sudjeluje i posada i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), izvijestio je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.


Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i posada helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) s Mosora su spasili planinar koji se ozlijedio na vrhu Kabal.
Dvojica zagrebačkih planinara prijepodne su preko Centra 112 zatažila pomoć HGSS-a, jer je pri usponu na vrhu Kabal, na 1330 metara nadmorske visine, jedan od njih ozlijedio nogu.

U brzoj akciji spašavanja sudjelovao je helikopter HRZ-a. Letačka ekipa i liječnica HGSS-a spustili su se iz helikoptera te pružili pomoć ozlijeđenom planinaru. Nakon toga u pratnji liječnice planinar je prevezen do helidroma na Mosor, a zatim je helikopterom i prevezen u splitsku bolnicu.

Akcija je završila oko 12,30 sati, izvijestio je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.