POŽAR U TUNELU

Nesreća u Italiji: Četvero mrtvih u sudaru hitne pomoći i busa s djecom

28.12.2023 u 07:49

Bionic
Reading

Četiri su osobe odmah poginule, a sedmero ih je lakše ozlijeđeno u frontalnom sudaru vozila hitne pomoći i autobusa punog djece i njihovih pratitelja, župnika i nekoliko sjemeništaraca, na župnom izletu koji se dogodio u tunelu Ca' Gulino na obilaznici između Urbina i Fermignana u Italiji

U sudaru se vozilo hitne pomoći, koje je krenulo iz Fossombronea, zapalilo te nije bilo spasa za četvero putnika: liječnika, medicinsku sestr, vozača i 80-godišnju pacijenticu koju su prevozili u bolnica u Urbinu. Bila je to rutinska liječnička intervencija, navodi Ansa.

Četvero ozlijeđenih - dvoje djece i dvoje suputnika - prevezeno je u bolnicu u Pesaru, a još troje - dvoje djece i jedan suputnik - u Urbino. No, njihove ozljede su lakše i otpust je već u tijeku.

Vozač autobusa bio je u šoku. Sudeći po fotografijama, hitna je djelomično uletjela u suprotnu traku u zavoju unutar tunela i naletjela na autobus.

Prometnica je bila zatvorena satima, jer se provjeravala sigurnost tunela u koji je odmah nakon nesreće ušao gusti oblak dima.

'Duboko smo ožalošćeni zbog gubitka naših djelatnika u ovoj tragičnoj nesreći', poručila je zdravstvena uprava Pesaro Urbino. 'Posvetili su svoje živote zajednici i pacijentima', naveli su, izražavajući sućut obiteljima poginulih kolega i pacijentice.