MISTERIOZNA SUDBINA

Nestao treći šibenski pomorac u godinu dana

Bionic
Reading

Još uvijek nema vijesti o nestalom šibenskom pomorcu Slavku Lučevu (43), zapovjedniku japanskog tankera 'Asian Progress IV', koji je plovio između Malezije i Šri Lanke. Lučev je posljednji put viđen 29. ožujka ujutro, kada je obilazio brod. Odmah je pokrenuta opsežna potraga, ali do danas nema rezultata

Nestanak trećeg šibenskog pomorca u zadnjih godinu dana, Šibenčani nazivaju zlom sudbinom, premda se brojni još uvijek nadaju da će se dogoditi čudo, da će Lučev biti pronađen živ i vratiti se u Šibenik obitelji.

'Bio sam šokiran kad sam čuo da je nestao. Išli smo zajedno u srednju Pomorsku školu u Šibeniku, samo što je on otišao ploviti, a ja sam ostao raditi u ugostiteljstvu. Zadnji put sam ga vidio krajem ljeta, prije nego je otišao na brod. Otišli smo na piće u 'Moby Dicka' i, ne sjećam se kako smo do te teme došli, razgovarali smo o srednjoškolskim danima prisjećajući se zgoda i nezgoda. Još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo',  rekao je njegov školski kolega Goran Smolić.

Spomenuti kafić na šibenskoj rivi, koji se nalazi uz zgradu Lučke kapetanije, inače je mjesto okupljanja šibenskih pomoraca, koji tu rado zalaze na prijepodnevnu kavu, kad ne plove svjetskim morima.  'Užasno je to što se dogodilo i, nažalost, to je još jedan dokaz koliko je opasan, težak i neizvjestan život pomoraca', komentari su gostiju.

'Koje li sudbine! Čovjek jednostavno ne može prihvatiti da tako iskusan pomorac nestane bez traga', rekao nam je jedan od njih za Slobodnu Dalmaciju