poruka na x-u

Netanyahu Libanoncima: Nasrallah vas vodi na rub ponora... Oslobodite se njegovog stiska

24.09.2024 u 17:16

Bionic
Reading

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obratio se građanima Libanona porukom da Izrael ne vodi rat protiv njih, već protiv militantne skupine Hezbollah. U video poruci objavljenoj na platformi X, koju je preveo BBC, Netanyahu je jasno istaknuo kako je glavni neprijatelj izraelskih snaga vođa Hezbollaha, Hassan Nasrallah.

'Rat nije protiv vas, naš rat je protiv Hezbollaha', rekao je Netanyahu, pozvavši libanonski narod da se distancira od Hezbollaha i njegovog vođe. 'Nasrallah vas vodi na rub ponora... Oslobodite se njegovog stiska, za vaše dobro', poručio je.

Premijer je u svojoj izjavi također izdao oštro upozorenje, naglašavajući da će oni koji u svojim domovima skrivaju oružje biti suočeni s ozbiljnim posljedicama. 'Svatko tko ima projektil u svojoj dnevnoj sobi i raketu u garaži, neće imati dom', zaključio je Netanyahu, aludirajući na vojnu odlučnost Izraela u borbi protiv Hezbollaha.

Izjava dolazi usred sve većih napetosti između Izraela i Libanona, dok Hezbollah nastavlja djelovati s južne granice Libanona, predstavljajući značajnu prijetnju izraelskoj sigurnosti.