'TO TREBA HITNO PROMIJENITI?'

Nevjerojatno, ali istinito: Čiovski most službeno se zove Most JNA

23.05.2018 u 11:06

Bionic
Reading

Dok se uskoro očekuje otvaranje novog Čiovskog mosta, na sjednici trogirskog gradskog vijeća iznesen je nevjerojatan podatak da se postojeći, stari Čiovski most, 28 godina od osamostaljenja zove Most Jugoslavenske narodne armije (JNA)

HDZ- ovac Ivica Baturina, ujedno i predsjednik trogirske Hvidre podsjetio je na inicijativu te udruge od prije dvije godine da se novi most nazove Most hrvatskih branitelja.

Predsjednik Vijeća Ante Piteša (nezavisni) kazao je kako se na tome ne bi trebala lomiti politička koplja, a potom je uslijedio pravi šok i nevjerica, kada je Tonči Barada (HSU) izjavio kako u službenim izjavama stoji da se postojeći most izgrađen 1964. godine zove Most JNA, javlja Slobodna Dalmacija.

  • +24
Most Čiovo Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Skočio je Marko Hrsto (HDZ) rekavši da je to neshvatljivo i da Vijeće mora taj naziv hitno ukinuti. Pridružio mu se i Dubravko Škokić (SDP) istaknuvši da ne može vjerovati da se nitko u proteklih dvadeset osam godina samostalne hrvatske države toga nije sjetio. Ostaje vidjeti hoće li usporedba imena starog i novog mosta izazvati nove polemike u trogirskoj javnosti.