Odličan primjer mediteranske kuhinje - izvrsno osvježenje za toplije dane i odličan bijeg od teške zimske hrane
SASTOJCI:
Za 20-ak okruglica
500 g svježih kozica, očišćenih
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
3 mlada luka, sitno nasjeckana
1 žlica ribljeg umaka 1 žlica škroba
½ bjelanjka
1 žličica soli
½ žličice papra
suncokretovo ulje za prženje
Za umak
1 žlica nasjeckane svježe mente
1 svježa zelena ljuta papričica, očišćena od sjemenki i sitno nasjeckana
1 žlica šećera
6 žlica soka od limete
6 žlica soja umaka
PRIPREMA:
Pripremite drvene štapiće za ražnjiće.
Stavite kozice, češnjak, mladi luk, riblji umak, šećer, škrob, bjelanjak, sol i papar u mikser i izmiksajte u homogenu smjesu. Rasporedite smjesu na 20 jednakih komada. Stavite jedan komad smjese na vlažni dlan, drveni štapić u sredinu i oblikujte okruglicu na vrhu štapića. Ponovite s ostatkom smjese. Pokrijte ražnjiće i ohladite u hladnjaku 30 minuta (mogu se napraviti četiri sata unaprijed).
Zagrijte ulje na 180°C. Pržite okruglice dok nisu zlatne boje i servirajte omah.
Za umak:
Pomiješajte mentu, čili, šećer, limetu i soja umak.