JOŠ NIŠTA OD DOGOVORA

Palestinci napuštaju pregovore u Kairu

10.08.2014 u 08:59

Bionic
Reading

Palestinski pregovarači napustit će pregovore u Kairu u nedjelju, ako se izraelski predstavnici ne pristanu vratiti u pregovore za okončanje rata u Gazi bez postavljanja uvjeta, izjavio je u subotu šef izaslanstva Azzam Ahmed

‘U nedjelju ujutro imamo sastanak s egipatskim posrednicima u jutarnjim satima, na temelju kojeg ćemo odlučiti o našim budućim planovima’, rekao je Ahmed za televizijsku postaju Al Arabiya.

‘Napustiti ćemo Kairo, ako nam bude potvrđeno da se izraelski predstavnici ne namjeravaju vratiti osim pod njihovim uvjetima’, dodali su.

Jedan palestinski dužnosnik koji sudjeluje u pregovorima najavio je ranije u subotu da će se pregovori o prekidu vatre u Gazi nastaviti u nedjelju u Kairu i da je planirano da se izraelska delegacija pojavi u glavnom grade Egipta.

Izrael je objavio da neće sudjelovati u razgovorima o primirju dok se nasilje nastavlja. Palestinski predstavnici u pregovorima u Kairu odbili su produljiti 72-satni prekid vatre koji je istekao u petak, uz napomenu da je Izrael odbio prihvatiti zahtjeve, uključujući i okončanje blokade Gaze i otvaranje luke.