n/a

Pašteta od gusje jetre

01.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ovo jelo spada u sam vrh francuske kuhinje, a savršenstvo okusa neće ni vas ostaviti ravnodušnima

SASTOJCI:

500 g svježe gusje jetre, očišćene i narezane na trake
100 g slanine, narezane na kockice
125 g + 75 g maslaca
1 glavica ljubičastog luka ili ljutike
30 ml konjaka
2 žlice mljevenih oraha
1 tvrdo kuhano jaje
sol i papar

PRIPREMA:

Pirjajte luk i slaninu na malo maslinovog ulja, potom dodajte jetru i pirjate nekoliko minuta dok ne izgubi ružičastu boju. Zalijte konjakom i zapalite. Kad se vatra stiša, umiješajte 125 g maslaca, jaje i orahe. Sve dobro izmiksajte i stavite u kalup za paštetu. Rastopite ostatak maslaca i pržite kadulju u njemu. Prelijte paštetu u kalupu tim maslacem i ostavite da se ohladi.