Salata kao prilog ne mora uvijek biti sirova. Zapecite je malkice i otkrijte koliko je zapravo dobra kao prilog mesu, ribi ili kakvim drugim kuhinjskim čarolijama!
Još jedan bakasti receptić! Salatu, romanu, tako se zove, nabavljam uvijek kod iste bakice na Dolcu. I držim da ima najbolju salatu, romanu, na tržnici. Odnedavna je počela donositi i manje primjerke iste salate, romane ;), pa sam odlučila nešto učiniti s njima, malenima.
Osim svega, uvijek jedem sirovu salatu pa se sjetih recepata (bakinog + Nigellinog) koji od salate prave superukusne priloge! I to zapečene!
I kako nisam pronašla dobru blitvu za ribu koju sam pripremala, odlučih spraviti salatu, romanu, kao prilog. Zapečeni!
Kvaka je u tome da je morate preliti pilećim temeljcem e da bi dobila jedan poseban šmek. Ribljim je temeljcem nisam htjela obogatiti poradi vlastitog ziheraštva i držanja receptu za skute, ali tu opciju ostavljam vama pa mi javite kako je ispalo.
Ne bi trebalo biti loše!
Umjesto timijana ili origana staviti malo češnjaka i maslinovog ulja čini se kao dobar drugi recept ...
No dobro, odabrala sam ovaj s pilećim temeljcem pa ću ga ondak tako i plasirati ;)
za 4 osobe
4 male salate, romane
dvije grančice timijana ili origana
krupna sol, papar
maslinovo ulje
2 dcl pilećeg temeljca
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Salate isperite, smjestite u posudu za pečenje i prelijte pilećim temeljcem.
Posolite ih i popaprite, stavite po grančicu timijana na svaku drugu i smjestite u pećnicu.
Pecite 15ak minuta, izvadite, prelijte maslinovim uljem i servirajte uz meso, ribu, tjesteninu ili ako ste solosalatoljubac, poput mene - uz komad kruva i čašu crnog vina!
U slast!
Ova stvar ide tako dobro uz kuhanje po vrućini ;)