bez mandata

Petrov: Promjena će sigurno biti

10.06.2024 u 00:22

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta Božo Petrov najavio je u nedjelju navečer promjene u stranci koje će uslijediti krajem godine, po završetku unutarstranačkih izbora, nakon što Most nije uspio osvojiti mandat u Europskom parlamentu

'I da smo osvojili svih 12 mandata, rezultat bi bio isti, unutarstranački izbori u Mostu dolaze krajem godine, a promjena će sigurno biti. Neće se dogoditi promjene u našem stavu o temama koje smo isticali za vrijeme ove kampanje i uoči parlamentarnih izbora. Promjene će uslijediti vezano uz organizaciju Mosta i nove ljude u Mostu', izjavio je Petrov u završnom obraćanju u izbornom stožeru.

Na unutarstranačkim izborima bira se sve od predsjednika, preko članova predsjedništva, do članova glavnog odbora i nadzornog odbora, dodao je Petrov.

'Pokazali smo za vrijeme parlamentarnih izbora i tijekom ove europarlamentarne kampanje da u Mostu postoje izuzetno kvalitetni ljudi koji trebaju dobiti priliku i koji su pokazali odgovornost i stručnost', kazao je.

  • +11
Most predao listu za europske izbore Izvor: Pixsell / Autor: Neva Žganec

Most je na izborima za Europski parlament osvojio malo manje od 30 tisuća glasova, odnosno 4,02 posto. Petrov je preuzeo odgovornost za loš rezultat te najavio da će stranka u iduće četiri godine raditi na sebi kako bi ostvarila uspjeh na idućim europskim izborima.

'Uvijek je odgovoran onaj tko vodi, bilo bi potpuno neozbiljno prebacivati odgovornost na nekog drugoga ili u nekome drugome tražiti krivca', izjavio je.

Predsjednik Mosta čestitao je izabranim zastupnicima, od kojih očekuje da će nastaviti gurati inicijativu o kršćanskoj baštini u temeljnim ugovorima Europske unije. Za spomenutu inicijativu prikupljeno je do sada između 20 i 30 tisuća potpisa.

'To je nadstranačka inicijativa, ona nema veze samo s Mostom, niti je služila za prikupljanje glasova. Kad pogledamo što dolazi u idućih pet godina i sve probleme s kojima se EU suočava, rješenje je u zajedničkom vrijednosnom okviru', istaknuo je Petrov.

Sve Mostove inicijative žele dobro građanima Hrvatske i Europske unije, napominje Mostov predsjednik, a bave se aktualnim problemima, kao što su rodna ideologija, ilegalne migracije i štetni zeleni plan.

sve osim nogometa

Učitavanje...