Provjereno dobra kombinacija mesa i povrća pravi je proljetni ručak
SASTOJCI:
2 žlice maslinovog ulja
50 g maslaca
100 g brašna
2 polovice pilećih prsa bez kosti
80 ml bijelog vina
80 ml pilećeg temeljca
½ šalice ocijeđenih sušenih rajčica, nasjeckanih
1/3 šalice kalamata maslina, otkoštenih i nasjeckanih
½ kg mladog krumpira
1 vezica peršina
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 90°C.
Razrežite pileća prsa vodoravno po pola, ali ne do kraja, tako da ih možete otvoriti kao knjigu. Stavite prsa između dva sloja plastične folije i istucite batom za meso, dok nije debljine oko 5 mm.
Posolite. Zagrijte tavu s malo ulja i maslaca i pecite meso s obje strane dok nije zlatne boje, oko 2 minute sa svake strane.
Prebacite meso u vatrostalnu posudu i stavite na toplo u pećnicu.
U tavi u kojoj se peklo meso dodajte rajčice, vino, juhu, masline i pustite da dio tekućine ispari. Na kraju dodajte maslac i peršin i vratite meso u umak.
Poslužite s pečenim mladim krumpirom, mrkvom i lukom.