EU summit

Plenković: Detaljno ću čelnicima EU objasniti situaciju u BiH

18.10.2018 u 10:33

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković najavio kako će na summitu Europskog vijeća govoriti o situaciji u BiH nakon izbora je smatra kako je važno da čelnici Europske unije znaju što se događa u državama koje graniče s članicama

'Na EPP-u sam detaljno objasnio situaciju nakon općih izbora u BiH, a sada ću to napraviti i ovdje. Mnogim šefovima država ta tema nije u fokusu. U redu je da čelnici EU vode računa o tome što se događa u susjedstvu EU', rekao je Plenković za N1.

Komentirao je i raspravu o Brexitu te rekao da su čvrsti u jedinstvenom pristupu svih 27 članica prema Brexitu te dodao 'da kada već postoji Brexit, onda moramo iskorisiti ovih nekoliko mjeseci da se napravi uređeni Brexit'. Također smatra kako se rok neće produljiti, već se mogu samo postaviti tranzicijski periodi oko nekih pitanja. Ističe i da je ponuda EU velikodušna i dobra za Veliku Britaniju.

Na upit o inicijativama 'Narod odlučuje' i 'Istina o Istanbulskoj' rekao je kako su potpisi za referendume detaljno pregledani i da će predstavnici inicijativa i svi drugi zainteresirani moći pregledati nevažeće potpise i vidjeti što je istina. Naglasio je kako je i u ranijim inicijativama bilo od devet do 11 posto nevažećih potpisa prema statističkim podacima.

  • +11
Andrej Plenković na EU summitu Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Krasnec/PIXSELL