'pobijedili smo medicare'

Pogledajte trenutak kad se Biden 'smrznuo' na nekoliko sekundi

28.06.2024 u 07:31

Bionic
Reading

Američki predsjednik Joe Biden u više navrata je ispao neuvjerljiv tijekom debate s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom, a na društvenim mrežama se najviše dijeli isječak videa u kojem se na nekoliko sekundi 'smrznuo', pa onda zabunom rekao da je njegova administracija pobijedila Medicare, državno zdravstveno osiguranje za starije osobe

Iz video isječka debate koji se dijeli po društvenim mrežama, vidljivo je da se 81-godišnji predsjednik Biden 'smrznuo', tražeći što će reći i izgubio tok misli.

'...osigurali smo da svaku pojedinu osobu učinimo podobnom za ono što sam ja mogao učiniti s COVID-om, oprostite, suočavajući se sa svime s čime imamo posla...', pa je nakon kraće pauze, prije nego ga je voditelj prekinuo, zaključio: 'Konačno smo pobijedili Medicare'. Izjava je čudna i očito je da se Biden zabunio jer je Medicare američki državni program zdravstvenog osiguranja za osobe od 65 i više godina te za osobe s invaliditetom.

Trump je tu poentirao rekavši: 'Da, pobijedio je Medicaid. Prebio ga je na smrt. A sada uništava i Medicare'. Tu se i Trump zabunio, ili nije dobro čuo Bidena, jer Medicaid i Medicare nisu isto. Medicaid je državni program preko kojega do zdravstvenog osiguranja mogu doći odrasle osobe i djeca s ograničenim primanjima.

Debata Joe Biden - Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia
sve osim nogometa

Učitavanje...