SUMNJE U KAZNENA DJELA

Prepoznajete li neku od ovih osoba? Informacija o nekima donosi i nagradu od 70.000 kuna

17.02.2018 u 09:09

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova, konkretno Policijska uprava zagrebačka, objavila je na svojim stranicama poziv za pomoć; objavili su cijeli niz potraga za osobama za koje sumnjaju da su povezane ili izvršitelji određenih kaznenih djela

Suradnja građana i policije nije neuobičajena, a na upravo takav potez svako malo odluče se i predstavnici naših 'plavaca'. PU zagrebačka objavila je cijeli niz potraga za osoba koje su ili direktno povezane s kaznenim djelima ili bi mogle imati informacije o počiniteljima.

Raspisana nagrada od 70.000 kuna

Sedmog srpnja 2012. godine između 14 i 15 sati u ulici Drage Gervaisa, u stanu u kojem je živio uz roditelje i brata, na štetu 24-godišnjaka počinjeno je kazneno djelo teškog ubojstva na okrutan i podmukao način opisano u članku 111. stavak 1. Kaznenog zakona RH.

Usprkos provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju, policijski službenici nisu došli do saznanja koja bi ukazala na identitet počinitelja. 

U cilju pribavljanja korisnih informacija o identitetu nepoznatog počinitelja ovog kaznenog djela, sukladno članku 78. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članku 116. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, donio je Odluku o raspisivanju nagrade u iznosu od 70.000 kuna za davanje obavijesti koja će rezultirati ili doprinijeti razrješenju ovog teškog kaznenog djela.

Prepoznajete li osobu s fotografija?

Tijekom noći, s 20. na 21. travnja, od 17 do 6 sati, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije sportskog saveza u Frankopanskoj ulici te otuđio bankovne kartice, a nakon što ih je otuđio, s više bankomata je podignuo više desetaka tisuća kuna.  

Osoba na fotografiji se dovodi u vezu s počinjenim kaznenim djelom, a radi se o nepoznatoj muškoj osobi starosti 25 do 30 godina, visine oko 170-180 cm, tamnije kose, odjeven u tamnu majicu s kapuljačom i tamne hlače, dok je preko ramena nosio torbu.  

Snimke ostalih osoba koje policija traži zbog mogućeg sudjelovanja u kaznenim djelima možete pogledati u priloženoj galeriji.

  • +7
PU zagrebačka traži ove osobe, prepoznajete li ih? Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU ZG

Policija moli građane, ukoliko imaju saznanja o osobi s fotografija, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili pozivom na broj 192, kao i e-mailom na zagrebacka@policija.hr.