AKCIJA U ZAGREBU I ŠIBENIKU

Policija uhitila šest 'bombaša' s Jelačić placa

26.01.2013 u 11:45

Bionic
Reading

Policija je na zagrebačkom i šibensko-kninskom području uhitila šesteročlanu skupinu koju povezuje s eksplozijom koja je rano u srijedu odjeknula na središnjem zagrebačkom trgu

Mirela Ban iz Odnosa s javnošću Zagrebačke policije rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da se nad uhićenim muškarcima provodi kriminalističko istraživanje i dokazne radnje uključujući i pretrage.

Nakon kriminalističke istrage policija bi trebala odlučiti hoće li privedene muškarce odvesti na tužiteljstvo koje bi potom moglo tražiti određivanje istražnog zatvora.

Prema neslužbenim podacima ne očekuje se da će se to dogoditi danas. Zasad nije poznato koji su motivi podmetanja eksplozivne naprave.

Ovu eksploziju policija zasad ne povezuje s ranijim eskplozijama u Zagrebu, ali niti ne isključuje tu mogućnost.

Policija nije željela odgovoriti na pitanje jesu li kamere na zagrebačkom Trgu bana Jelačića bile presudne u otkrivanju uhićenih osoba.

U eksploziji koja je odjeknula u srijedu oko 2,30 sati u blizini spomenika banu Josipu Jelačiću nitko nije ozlijeđen, a policija je događaj okvalificirala kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Utvrđeno je da se radilo o eksplozivnoj napravi kućne izrade manje eksplozivne snage.