besana noć

Požar kod Šibenika je aktivan, ali i pod kontrolom

06.08.2024 u 21:29

Bionic
Reading

Požar koji je planuo u utorak oko 13 sati u predjelu Rokići u Šibeniku i dalje je aktivan, ali je pod kontrolom vatrogasaca koji će na požarištu ostati raspoređeni tijekom cijele noći, potvrdio je zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević

„Nema otvorenog plamena, ali i dalje ima izdimljavanja na mjestima gdje su bile eksplozije ili tinja žar gdje su gorjeli panjevi“, kazao je Milošević za Hinu. Dodao je i da požar tijekom dana nije lokaliziran, ali se nadaju kako bi mogao biti tijekom srijede dok bi ugaslim mogao biti proglašen u četvrtak.

Do 18 sati u utorak povukle su se sve zračne snage, četiri kanadera i jedan air traktor, dok je do mraka na terenu ostalo 66 vatrogasaca s 24 vozila. Dio vatrogasaca će tijekom noći dežurati na požarištu, dio će biti poslan na odmor. „Ljudi su umorni, a ujutro će nam trebati zamjene“, kazao je Milošević.

  • +6
Požar u šibenskom naselju Rokići Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Oko 13 sati na području Šibenika uz Jadransku magistralu planuo je požar koji je zahvatio gustu borovu šumu. Zbog vatre je zaustavljen promet tim dijelom magistrale te je isključena električna energija. Vatra je zaprijetila stambenim objektima, no pravovremenom intervencijom zračnih snaga spriječena je veća šteta. Do stavljanja požara pod kontrolu izgorjela je površina od oko 3,5 hektara.

Na intervenciju su izišli JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Šibenik, DVD Zablaće, DVD Brodarica-Krapanj, DVD Zaton, IVP Šibenik, DVD Vodice, DVD Grebaštica, DVD Bilice. DVD Tisno i DVD Pirovac, a u gašenju su sudjelovale i zračne snage.