kuća somerset

Požar zahvatio bivšu kraljevsku palaču u Londonu, gasi ga 125 vatrogasaca

17.08.2024 u 16:19

Bionic
Reading

Oko 125 vatrogasaca gasi požar u 'Kući Somerset', povijesnoj zgradi u središtu Londona

Stup dima kulja s krova zgrade koja je na popisu spomenika kulture. Londonska vatrogasna brigada (LFB) izvijestila je da je oko 125 vatrogasaca s 20 vozila na licu mjesta, s ekipama iz Sohoa, Dowgatea, Islingtona i okolnih vatrogasnih postaja. Glasnogovornik LFB-a je rekao: "Ekipe se bore s plamenom koji se nalazi u dijelu krova zgrade. Dvije brigadne ljestve od 32 metra poslane su na mjesto događaja kao podrška operacijama gašenja požara, piše britanski Guardian.

  • +3
Požar u Kući Somerset u Londonu Izvor: Profimedia / Autor: James RYBACKI / AFP / Profimedia

"Cijela Kuća Somerset sada je zatvorena za javnost dok mi rješavamo požar", dodao je glasnogovornik. "Promet u okolnom području bit će otežan." Uzrok požara još nije poznat, ali Kuća Somerset na društvenim mrežama je objavila da je svo osoblje i javnost na sigurnom nakon što je požar izbio u "jednom malom dijelu zgrade".

"Zgrada je zatvorena", stoji u objavi. "Vatrogasna brigada iz Londona stigla je brzo i blisko surađujemo s njima kako bismo kontrolirali širenje požara." Kuća Somerset bivša je kraljevska palača u kojoj je svojedobno boravila kraljica Elizabeta I. dok je bila princeza. Sada se u njoj nalazi Galerija Courtauld, opsežna umjetnička zbirka slika od renesanse do 20. stoljeća.