U HOTELU ANTUNOVIĆ

Prgometu zabranjen ulazak na sastanak Mosta

  • +13

Sastanak mostaša u hotelu Antunović

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Bionic
Reading

Dragi Prgometu zabranjen je ulazak na današnji neformalni sastanak Nacionalnog vijeća Mosta koji je počeo je nešto poslije 10 sati u Zagrebu. Razgovara se o do sada održanim pregovorima Mosta nezavisnih lista s Domoljubnom te s koalicijom Hrvatska raste, kao i o temama o kojima će razgovarati iduća tri dana. Izjave za novinare predstavnika Mosta predviđene su za 16 sati

Na sastanak je pozvano 40-ak predstavnika Mosta, a na ulazu u dvoranu stoji zaštitar. Novinarka televizije N1 Katarina Brečić objavila je na svom Twitter profilu da zaštitar u hotelu Antunović ima popis pozvanih na sastanak, a na dnu papira piše da Prgometu nije dopušten ulazak. Prgomet se zasad nije pojavio, a po svemu sudeći ni neće.

Drago Prgomet u subotu je preko Facebooka najavio dolazak rekavši da su ga pozvali neki od izabranih saborskih zastupnika Mosta, nakon čega su iz Mosta poručili da se Prgomet sam pozvao na sastanak. Primoštenski gradonačelnik i izabrani saborski zastupnik Mosta Stipe Petrina pri dolasku u hotel je, na pitanje novinara, opovrgnuo da je on jedan od zastupnika koji su pozvali Prgometa. 'Decidirano ne!' rekao je Petrina novinarima i dodao: 'Most je jedinstven'.

Petrina je, naime, medijima u subotu izjavio da smatra kako s Prgometom treba razgovarati i čuti zašto se Mostu 'iza leđa' sastao s premijerom i predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, ali je rekao da taj razgovor nije bio predviđen za nedjelju.

Most je tijekom ovog tjedna s dvjema koalicijama, na sastancima u središnjicama SDP-a i HDZ-a, razgovarao o poljoprivredi, energetici te zaštiti okoliša, reformi javne uprave i lokalne samouprave te o pravosuđu i poduzetništvu, a u iduća tri dana razgovori bi se trebali voditi o poreznoj politici, financijama i obrazovanju.


Grmoja: Pregovore sa SDP-om i HDZ-om nastavljamo do srijede

Pregovori sa SDP-om i HDZ-om trebali bi završiti do sredine sljedećeg tjedna, rekao je Nikola Grmoja, Mostov koordinator za medije.

'Dakle, ovog nastavka pregovora o programskim smjernicama. Dosad su i SDP i HDZ bili jako zadovoljni kvalitetom naših prijedloga, s našim pregovaračkim timovima. Izrazili su neku načelnu suglasnost', ocijenio je Grmoja.

No načelna podrška je jedno, a spremnost na provedbu ipak nešto drugo. Zato u Mostu očekuju i formalne izjave o ispregovaranom.

'Tražit ćemo, naravno, pisano očitovanje o tome i prihvaćanju ovih naših programskih smjernica. I te pregovore o reformama ćemo nastaviti do srijede. Nakon toga se nadamo odgovoru iz SDP-a i HDZ-a i onda ćemo vidjeti što i kako dalje', ističe Grmoja.