sabor stranke

Primorac održao veliki govor pred HDZ-ovcima: Milanović se mene boji, strah je neizlječiva bolest

20.10.2024 u 13:32

Bionic
Reading

Oko 1500 izaslanika stiglo je na 21. Opći sabor HDZ-a koji je u nedjelju počeo u Šibeniku, a na skupu je govorio i HDZ-ov kandidat za predsjednika Dragan Primorac

“Krenuo sam u ovu kampanju čista srca i obraza kao ostvaren čovjek i znanstvenik, kao poduzetnik, kao čovjek koji ima hrabrosti i znanja Hrvatskoj dati poticaj. Ali, prvenstveno kao čovjek koji ne može promatrati djela, razore, neistine čovjeka koji je trenutno predsjednik, ali ruši dignitet naše domovine i u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Nisam mogao promatrati što se događa i odazvao sam se pozivu i Andreja i svih vas. Ja gledam Hrvatsku da se ona voli svojim djelima. Hrvatska se voli snagom znanja, mudrošću vođenja i poštivanjem svakog čovjeka, a Zoran Milanović to nije činio i za to mu je vrijeme da ode. To mu je poruka danas”, rekao je u svom govoru Primorac, javlja N1.

  • +16
Šibenik: Opći sabor HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Zorane Milanoviću slučajan si ti”

U nastavku se ponovno osvrnuo na Milanovića.

“Hrvatska nije slučajna država već zemlja ponosnih i vrijednih ljudi sa čijom se budućnošću igraš. Ako je nešto slučajno u svemu ovome, Zorane Milanoviću slučajan si ti kao hrvatski predsjednik koji si slučajno na tom mjestu danas”, dodao je Primorac.

Rekao je i kako je Milanovića nekoliko puta pozvao na javna sučeljavanja.

'Nikada se nije odazvao. Strah je najgori tumač istine o osobi. Strah je neizlječiva bolest. Strašljivci ne mogu voditi Hrvatsku i ponavljam: Zorane zbog toga je isto vrijeme da odeš', poručio je Primorac Milanoviću.

U govoru je istaknuo i kakav će on biti predsjednik.

'Bit ću predsjednik čiji ego neće postojat', kaže Primorac.