BRATSKI MULTIPLAY

Razotkriven AC: Brotherhood multiplayer

28.09.2010 u 11:35

Bionic
Reading

Assassin's Creed: Brotherhood bit će prva igra u serijalu koja će imati i multiplayer

Danas je postala dostupna beta verzija multiplayera za AC: Brotherhood, i to isključivo Play Station Network Plus korisnicima, dok je će igrači na ostalim platformama moći probati sljedeći tjedan.

 

S obzirom na to da se Assassin's Creed i inače bazira na stealthu, tako će biti i u multiplayeru, što je – možete pretpostaviti – malo problematično za multiplayer. Baš zbog toga su u Ubisoftu odlučili lansirati betu kako bi provjerili kako funkcioniraju različiti modovi te koliko su bili uspješni u balansiranju borbe te u namjeri da igra unatoč stealth prirodi ostane dinamična i najvažnije od svega – zabavna.

 

U beti preuzimate ulogu agenta Abstergo Industriesa ili Assassina, i to na lokacijama iz obaju prethodnih AC naslova, kao i potpuno nove mape, dok su u beti dostupne Rome i Castle Gandolfo.

 

U beti će biti dostupna dva moda: Wanted i Alliance. U Wantedu igraju dvije suprotstavljene skupine od po osam igrača, a njegova specifičnost je da imate dodijeljenu žrtvu iz druge skupine, ali u isto vrijeme i vi postajete žrtva nekoga iz druge skupine. Na taj način su u svakom momentu aktivno uključeni svi igrači, i to s dvije zadaće istovremeno – ubiti i preživjeti.

 

U Alliance modu igrači su podijeljeni u tri skupine od po šest igrača. Svaka skupina ima zadaću poraziti jednu od dvije ostale, a od druge se u isto vrijeme braniti, naravno – uz pomoć suigrača u skupini.

 

Dobrim igranjem zarađujete XP bodove kojih ćete maksimalno moći skupiti 50, dok je taj broj u beti ograničen na 20.

 

U svakom slučaju, radi se o vrlo interesantnoj koncepciji te se iskreno nadamo da će Ubisoft iskoristiti sav potencijal igre i stvoriti jedno kvalitetnu multiplayer iskustvo.

 

Assassin's Creed: Brotherhood izlazi 19. studenog na Xbox 360 i PS3 konzolama, dok će na PC doći početkom 2011. godine.

 

AC: Brotherhood - beta multiplayer gameplay