BITKA ZA KVADRATE

Rijekatekstil preuzeo sporni prostor na Korzu

22.01.2013 u 20:20

Bionic
Reading

Predstavnicima tvrtke Rijekatekstil Domus d.d. danas su na temelju pravomoćnog rješenja Općinskoga suda u Rijeci i uz pomoć sudskog ovršitelja vraćene u posjed poslovne prostorije u središtu Rijeke koje je potkraj studenoga bila zaposjela poduzetnica Slavica Šota, javili su danas iz Rijekatekstil Domusa

Rijekatekstil je preuzeo prijeporne prostorije u gradskome središtu na osnovi sudskog rješenja o privremenoj mjeri na temelju kojega je još polovicom prosinca počela, ali zbog opasnosti od ozljede ljudi nasilnim otvaranjem nije provedena, deložacija Slavice Šote i njezina muža.

Rijekatekstil je bio zakupac tih poslovnih prostorija od grada Rijeke nekoliko desetaka godina, ali od 2009. njima više ne rapolaže riječka Gradska uprava jer su predane vlasnicima u postupku denacionalizacije. Od tada Rijekatekstil, navode u toj tvrtki, zakup plaća vlasnicima u Sloveniji.

Slavica Šota i njezin muž ušli su lani u studenome u te prostorije uz pomoć zaštitara i u njima su boravili danonoćno, a izašli su uoči božićnih blagdana.

Šota
tvrdi kako je prijeporne prostorije kupila 2009. od vlasnika iz Slovenije. Po njezinim riječima, prodavatelj nakon potpisivanja predugovora nije želio sklopiti glavni ugovor, a sud u Ljubljani presudio je u korist Šote i potvrdio da je ona vlasnica.

Općinski sud u Rijeci potvrdio je pravomoćnost presude o vlasništvu iz Slovenije, ali je bivši vlasnik uložio žalbu koja je na Županijskome sudu u Rijeci prihvaćena pa je predmet vraćen riječkome Općinskome sudu, ponovila je danas Šota.

Iz Rijekatekstila, pak, ističu, da je Šota nasilno zauzela prostorije i da je bračni par Šota neprekidno boravio u njima gotovo mjesec dana, da su privlačili pozornost medija, a lažnim predstavljanjem, insinuacijama i neistinama činili su pritisak na sudstvo i vrijeđali zdrav razum građana Rijeke, osobito onih koji su upućeni u taj slučaj.

Iz Rijekatekstila također navode da su protiv Slavice Šote i njezina muža prisiljeni podignuti tužbu za naknadu štete zbog blokiranog rada, izgubljene dobiti i nanošenja štete ugledu tvrtke.

Šota, pak, tvrdi da je riječ o "korupcijskoj hobotnici", te da je podnijela kaznenu prijavu protiv sutkinje koja je donijela rješenje o privremenoj mjeri i da će tražiti njezino izuzeće i odgovornost predsjednika Županijskoga suda u Rijeci Veljka Miškulina.