iz eu fondova

Samobor će dobiti novu školu i sportsku dvoranu

26.06.2024 u 11:40

Bionic
Reading

Grad Samobor najavio je u srijedu da nakon više od pola stoljeća čekanja kreće u izgradnju nove osnovne škole i sportske dvorane na području bivše vojarne Taborec

Projekt vrijedan više od 9,7 milijuna eura financira se iz fondova EU-a te je, za gradnju nove obrazovne ustanove, Grad osigurao građevinske dozvole i dokumentaciju.

"Nova škola predviđena je za 20 razrednih odjeljenja i 440 učenika. Učionice će biti raspoređene na tri etaže, s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom u prizemlju te administrativnim prostorijama na katu", priopćio je Grad Samobor nakon potpisivanja ugovora.

Gradonačelnica Petra Škrobot izrazila je zadovoljstvo zbog početka dugoočekivanog projekta u Samoboru.

"Sigurna sam da će projekt teći prema planu i da ćemo uspješno surađivati na gotovo 10 milijuna eura vrijednom projektu. Od dolaska na vlast, trudimo se maksimalno iskoristiti mogućnosti fondova EU-a, a ovo je potvrda da se trud isplatio", poručila je.

Grad Samobor ističe da intenzivno radi na proširenju osnovnoškolskih kapaciteta zbog konstantnog porasta broja stanovnika i sve veće potrebe za upisom djece u osnovne škole.

U planu je izgradnja sportske dvorane i dogradnja Osnovne škole Milana Langa u Bregani, čime će se stvoriti uvjeti za održavanje nastave u jednoj smjeni i odvijanje sportskih aktivnosti učenika.

sve osim nogometa

Učitavanje...