ZADAR NA KANTRIDI

Scoria: Najvažnija utakmica u sezoni

27.07.2012 u 12:55

Bionic
Reading

Rijeci u petak (20 sati, MAXtv) na Kantridi predstoji prvenstvena domaća premijera protiv Zadra. S obzirom na naglašene ambicije, snagu ekipe te poraz u prvom kolu nitko na Kantridi ne razmišlja o ničemu osim o pobjedi

Nakon poraza od Splita pred momčadi s Kantride je imperativ osvajanja tri boda. Dvoboj s gostima iz Stanova najavili su trener Elvis Scoria i veznjak Josip Brezovec.

'Ovo je za nas trenutno najvažnija utakmica u sezoni jer moramo pobijediti kako bi pokrenuli ovaj projekt i ovu priču. Veliki je posao iza nas te smo sada u situaciji imperativa. I klubu i igračima i navijačima je potrebna ova pobjeda da krenemo prema naprijed. Svjesni smo toga. S naše strane očekujemo dobru utakmicu i dobru igru s kojom želimo do pobjede i pozitivnijeg ozračja,' rekao je scoria i dodao:

'Zadar već duže igra ovakve utakmice i oni uvijek igraju na gornjoj granici svojih mogućnosti, rade esencijalne stvari te samim time dolaze do bodova. Prošle sezone su došli do bodova u Rijeci, Zagrebu i Splitu. Neću uči u zamku razmišljanja kako će nama biti lako, svjesni smo težine utakmice.'

Prvenstveni debi na Kantridi očekuje i Brezovca koji je već pri potpisivanju ugovora najavio da jedva čeka istrčati pred riječkim navijačima.

'Svaku utakmicu moramo pokazati da je domaći teren neosvojiva tvrđava te se postaviti domaćinski i pokazati da nitko neće osvajati bodove ovdje. Moramo pobijediti i iskupiti se za poraz u Splitu te borbom i agresivnošću popraviti neke situacije. Siguran sam da ćemo uzeti tri boda. Najvažnije je da idemo utakmicu po utakmicu te tako napredujemo iz kola u kolo,' poručio je Brezovec.