ispitan u uskoku

Šegota otkazao punomoć odvjetniku, zastupa ga odvjetnica koja je branila Luku Modrića i Zsolta Hernadija

15.07.2021 u 12:27

Bionic
Reading

Bivši direktor Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota i njegova sestra Tamara, uhićeni u srijedu zbog sumnje na korupciju, ispitani su u četvrtak ujutro u USKOK-u

Patrika Šegotu više ne zastupa odvjetnik Vladimir Terešak, već odvjetnica Laura Valković, koja je s njim došla na ispitivanje, a Terešak je za 24 sata rekao kako još ne zna zašto mu je Šegota otkazao punomoć. Valković je u svojoj karijeri zastupala, među ostalima, Luku Modrića i Zsolta Hernadija.

USKOK je zatražio istražni zatvor za dvije djelatnice Općinskog suda u Sesvetama, također uhićene u sklopu ove akcije, a ispitane su u srijedu, piše N1. Protiv njih dvije u tijeku je donošenje rješenja o udaljenju iz službe, rekla je ranije u četvrtak glasnogovornica Općinskog suda u Sesvetama. Jedna od njih je voditeljica Zemljoknjižnog odjela tog suda Ana-Marija Končić, inače kći prvog predsjednika Ustavnog suda Jadranka Crnića. U srijedu je također ispitan peti uhićeni u ovoj akciji, pomoćnik direktora u Gradskim grobljima Zagreb Drago Pleša.

Terešak je u srijedu, u svojstvu Šegotina odvjetnika, za N1 potvrdio da je uhićen njegov tadašnji klijent te da se pretražuju njegove službene prostorije i stan.

'Koliko znamo, na teret mu se stavlja kazneno djelo primanja mita vezano uz poslovanje dok je obnašao dužnost direktora Gradskih groblja. Prije dva mjeseca potpisao mi je punomoć, nismo tad puno razgovarali, pretpostavljam da je očekivao da bi moglo doći do ovoga. Više ćemo znati sutra na ispitivanju, radi se o famoznim kućicama za prodaju cvijeća i građevinskim radovima vezanim uz tvrtku pokojnog poduzetnika Nenada Bukovca', rekao je jučer Terešak.

Privođenje u USKOK Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Šegotu, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, USKOK sumnjiči za namještanje građevinskih poslova vezanih uz groblja na Mirogoju i Markovu polju tvrtkama Nenada Bukovca, Granex 1 i Prigorac-građenje, teških oko četiri milijuna kuna. Za dobivanje ovih poslova, sumnjaju istražitelji, Bukovec je nagrađivao Šegotu na dva načina - novcem i radovima na izgradnji Šegotine kuće s bazenom u Njivicama na Krku. Riječ je o poduzetniku Nenadu Bukovcu, direktoru i suvlasniku tvrtki Granex 1 i Prigorac-građenje d.o.o., koje su dobile niz građevinskih poslova s Gradskim grobljima, a koji je prije tjedan dana izvršio samoubojstvo.

  • +8
Patrik Šegota, pretres stana Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic / CROPIX

Druga stvar za koju USKOK tereti Šegotu davanje je u najam famoznih kućica za prodaju cvijeća na zagrebačkom Mirogoju i to za četiri tvrtke koje su netom prije bile osnovane - Tulipan, Jaglac, Verdura i Kamelia flor. Istražitelji sumnjaju da je iza tih tvrtki, zapravo, ponovno stajao Bukovec. Šegotu sumnjiče da je, postavljajući nevjerojatne, kratke rokove za prijavu na natječaj za dobivanje u najam tih mjesta za prodaju cvijeća, onemogućio bilo kojeg drugog ponuđača da dobije posao.

  • +2
PNUSKOK pretresa urede u Gradskim grobljima Zagreb, uhićen bivši ravnatelj Patrik Šegota Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL