N/A

Španjolska tortilja od kobasice i krumpira

30.12.2009 u 13:10

Bionic
Reading

Španjolska tortilja od kobasice i krumpira

SASTOJCI:

1 vezica mladog luka
2 žlice maslinovog ulja
2 glavice ljubičastog luka, nasjeckane
4 češnja češnjaka, nasjeckana
sol
papar, svježe mljeveni
170 g lagano prosušene i dimljene kobasice
4 srednje velika krumpira (ogulinski), oguljen i narezan na kockice od oko 7mm
9 jaja
180 ml milerama
150 g sira manchego

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 215°C. Nauljite lagano vatrostalnu posudu.
Nasjeckajte mladi luk, posebno bijeli, a posebno zeleni dio i držite odvojeno.
Zagrijte ulje u tavi i pirjajte luk, češnjak, bijeli dio mladog luka, sol i papar, dok luk nije zlatne boje.
Dodajte kobasicu i pirjajte nekoliko minuta, dok se ne počne otapati masnoća. Smanjite vatru, dodajte krumpir i poklopite. Pirjajte, mješajući povremeno, dok krumpir ne postane mekan, oko 10 minuta.
Ostavite da se ohladi. Razmutite zajedno jaja, mileram, sir, zeleni dio mladog luka, sol i papar, ulijte u vatrostalnu posudu. Prekrijte smjesom od krumpira i pecite dok se jaja ne stisnu, oko 20 minuta. Pustite da se ohladi i narežite na kockice.