'KILLER IS DEAD'

Suda 51: Seks u igrama ne bi trebao biti tabu

17.04.2013 u 10:43

Bionic
Reading

Goichi Suda, glavno lice Grasshopper Manufacture studija raspričao se o svojem novom projektu ali i ulozi seksa u 'Killer is Dead'

Grasshopper Manufacture, Inc. studio je koji je oduvijek poznat po vrlo kontroverznim igrama. Godine 2011. objavili su vrlo dobri Shadows of the Damned, kontroverzni TPS kojega odlikuje odlična glazba, atmosfera ali i crni humor. Prošle godine na tržište su izbacili Lollipop Chainsaw koji nije prošao najbolje na tržištu zbog brojnih boljki.

 

Najpoznatije lice studija je Goichi Suda iliti 'Suda 51', idejni začetnik gotovo svih projekata na kojima radi Grasshopper.

 

Projekt koji će se ove godine pojaviti na tržištu je 'Killer is Dead', hack'n'slash iz trećega lica koji će ponovno uznemiriti određene duhova, barem na Zapadnom tržištu. Kako nasiljem, tako i – seksom. Naime, već i na samom početku prvog trailera za igru implicira se seksualni akt popraćen krvavim ubojstvom i štrcanjem krvi u pozamašnim količinama. To za igre ovoga studija nije nimalo neobično, tim više što su one producirane po mjeri Japanskom tržišta gdje je seksualnost prilično drugačija nego na Zapadu. O tome je za Eurogamer progovorio i sam Suda 51 koji tvrdi da seksualnost u igrama više ne bi trebala biti toliki tabu.

 

 

'Seksualni nagon efektivno izražava određeni aspekt mojeg nadolazećeg projekta.' – objasnio je Suda 51 – 'Seksom ne prodajem igre, ali seksualnost je dobar način kako bi se izrazili određeni elementi igre. Na Zapadu se na seks u igrama još uvijek gleda pod prizmom tabua dok ja u isto vrijeme živim u zemlji (Japan op.a.) gdje je seksualnost prilično luda.'

 

Zanimljivo, u Killer is Dead igrač će moći zaigrati sporedne misije u modu nazvanom 'Gigolo mode' u kojemu će, očigledno, glavni protagonist Mondo moći pokazati svoju umješnost sa suprotnim spolom. Koliko će stvari zapravo biti eksplicitne vidjeti ćemo tek po izlasku igre.

 

'Mislim da zapadnjački izdavači rade slične stvari pa tako u GTA možete ući u striperski klub i slično. Ali u potpunosti shvaćam da bi se ideje poput Gigolo moda zapadnjacima mogle obiti u glavu.' – zaključio je Suda 51.

 

Killer is Dead na tržištu će se pojaviti u ljeto ove godine i to na PlayStationu 3 i Xboxu 360. Igrač preuzima ulogu Monda, profesionalnog ubojice koji se bavi ubijanjem najopasnijih kriminalaca svijeta. U desnoj ruci Mondo Zappa kovitlati će mačem a lijevu mehaničku ruku moći će transformirati u različito vatreno naoružanje.

 

Radnja igre biti će smještena u budućnost a Suda 51 ističe da Killer is Dead biti 'osobna priča čovjeka koji se ne pokazuje u javnosti ali ipak postaje dijelom društva tako što hladnokrvno eliminira zlo rasprostranjeno u njemu.'

 

 

Seks u ovom ili onom obliku i igrama postoji već godinama. Većinom se to svodi na prikazivanje ženskih grudiju ili urlikanje iza ugla, no prošle godine imali smo priliku zaigrati vrlo ozbiljnu avanturu/platformer 'Catherine' koja se na vrlo ozbiljan način bavila temom seksa ali i prijevare partnera. Unatoč japanskim 'štihu' igru su zavoljeli i brojni igrači na Zapadu i sve u svemu, radi se o jednom od najoriginalnijih ostvarenja u protekloj godini.