magistralni vodovod

Tomašević: Cijev koja je puknula je iz 1957. godine, šteta će se građanima pokriti

03.09.2024 u 13:28

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomašević rekao je u utorak da je magistralna vodovodna cijev koja je jutros puknula na Trešnjevci, iz 1957., naglasio je kako su bitne investicije u vodoopskrbu mrežu Zagreba, dodavši da će građanima biti refundirana šteta koja je nastala na njihovoj imovini

"Budući da se puknuće cijevi dogodilo ispod nadzemnog parkinga, došlo je do ulegnuća i oštećeno je nekoliko automobila. Zamjenik gradonačelnika je bio na terenu, razgovarao je s ljudima kojima je oštećena imovina i naravno da će polica osiguranja koju VIO ima pokriti tu štetu pa građani ne moraju brinuti", rekao je Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

Bilo kakva šteta koja im je nastala na vozilima ili na objektima zbog puknuća cijevi bit će isplaćena i refundirana, dodao je.

"Desetljećima se nije ulagalo u vodovodne cijevi u Zagrebu i imamo jako visoke tlakove. Potrebno je ne samo obnoviti vodovodne cijevi, nego smanjiti tlakove u vodovodnoj mreži kako bi dolazilo do što manje puknuća i za to nema alternative", rekao je Timašević.

Najavio je kako će se Projekt Zagreb realizirati u svakom smislu, čak i u slučaju da ne dobiju najavljeno financiranje od Vlade, te da cijelo vrijeme investiraju u vodoopskrbnu mrežu. Podsjetio je na nedavno završene radove u Ilici gdje je cjevovod bio star više od sto godina.

  • +11
Pukla cijev na Trešnjevci Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl