prometna nesreća

Strava kod Novske: Dvoje mrtvih, 25 ozlijeđenih u izlijetanju kombija s ceste

05.10.2024 u 08:23

Bionic
Reading

Dvije osobe su poginule, a 25 osoba je ozlijeđeno, od čega devetero teško u slijetanju kombija s migrantima noćas oko 1,20 sati na autocesti A3 kod Novske

Na mjesto nesreće stiglo je osam timova hitne pomoći, a stradali putnici prevezeni su u bolnice Nova Gradiška, Sisak, Pakrac i Slavonski Brod.

Glasnogovornik bolnice "dr. Ivo Pedišić" u Sisku rekao je da je u Sisku zaprimljeno šest pacijenata, a riječ je o državljanima Turske, Sirije, Palestine i Iraka.

Tri su pacijenta s teškim i troje s lakim tjelesnim ozljedama. Jedan je pacijent operativno zbrinut, ostali pacijenti u bolnici u Sisku za sada su na promatranju.

U kombiju je bilo ukupno 27 putnika.

Prema policijskom priopćenju policija je kod naplatne postaje Novska primijetila kombi njemačkih nacionalnih oznaka koji je djelovao preopterećeno te je vozač kombija povećao brzinu i počeo bježati nakon što je ugledao policiju.

Radi sumnje u krijumčarenje, policija je krenula za kombijem bez rotirki, ne progoneći ga, nakon čega su 7 kilometara dalje uočili kako je vozilo sletilo u odvodni kanal gdje je udarilo u betonski most.

Pri udarcu, kombi se prevrnuo na bok pa udario u zid kuće i stup električne rasvjete. Na mjestu događaja su preminuli vozač i jedan od putnika.