koalicijski sastanak završio

Vrdoljak: Dok je HNS dio vladajuće većine Blaženka Divjak će biti ministrica znanosti

10.12.2019 u 16:39

Bionic
Reading

Nakon novih napetosti između HDZ-a i HNS-a, koje su nastale zbog predsjedničinih kritika obrazovne reforme, te žestokog odgovora predsjednika HNS-a, u Banskim dvorima održan je sastanak vladajuće koalicije.

Nakon sastanka o odnosima u koaliciji i inicijativi SDP-a za opozivom Blaženke Divjak izjave su dali predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

'Dok je HNS dio vladajuće većine Blaženka Divjak će biti ministrica znanosti. Mislim da je to dovoljno reći, sve smo rekli. Ljudi, samo reforma obrazovanja treba biti uspješna, rekao je Vrdoljak.

Na pitanje hoće li premijer braniti ministricu Divjak u Saboru Vrdoljak je rekao da ju premijer mora braniti, prenosi HRT.

'Pa tko će drugi nego premijer', rekao je.

'Stav je HDZ-a da prijedloge za pokretanje povjerenja ministrima nećemo prihvatiti. U pravilu su takvi zahtjevi neosnovani i mi tu ne ulazimo uopće u raspravu oko toga da ćemo taj predmet odbiti, ali o nastavku suradnje s HNS-om i s ostalim koalicijskim partnerima, pa i o statusu Blaženke Divjak, ćemo razgovarati naknadno', rekao je Bačić.

Ivan Vrdoljak dolazi na koalicijski sastanak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL