n/a

Vrući sendviči od palente i slanih inćuna

27.04.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Od 15. stoljeća palenta je tradicionalno talijansko jelo, stoga nije ni čudo da odlično funkcionira u mediteranskoj verziji s inćunima

SASTOJCI:

3 šalice vode (1.200 ml)
sol
1/2 šalice kukuruzne krupice
3 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka, narezanih na tanke ploške
12 fileta slanih inćuna, nasjeckanih
2 žlice kapara, ispranih i osušenih, grubo nasjeckanih
ulje za prženje, suncokretovo
brašno
2 jaja

PRIPREMA:

Stavite vodu da zavre, posolite. Uspite palentu odjednom i kuhajte, uz miješanje, 15-ak minuta, dok se ne zgusne i ne počne se odvajati od stijenki posude. Izlijte palentu na lim obložen masnim papirom i izravnajte površinu spatulom. Ostavite da se ohladi i stisne, oko 1 sat.
U međuvremenu, u posudi pomiješajte maslinovo ulje s češnjakom i pirjajte dok češnjak ne počne dobivati boju.
Dodajte inćune i kapare i miješajte dok se inćuni ne rastope u pastu.
Zagrijte ulje za prženje u velikoj tavi na 180°C. Dok se ulje grije, pripremite tanjur s brašnom. Lagano razmutite jaja u drugoj posudi.
Rezačem za tijesto izrežite krugove palente od oko 5 cm u promjeru. Premažite polovicu krugova smjesom od inćuna i poklopite ih nenamazanim krugovima palente, tako da napravite sendvič. Uvaljajte svaki sendvič u brašno, a zatim u jaja. Pržite sendviče u zagrijanom ulju dok nisu zlatne boje, oko 3 minute. Ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite.