LOVAČKE PRIČE

Vučić pričao kako je bježao iz vojske: Kolinda mi je rekla da imaju nešto o meni

05.09.2024 u 17:50

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je svoju rezidenciju u zapadnoj Srbiji, gdje nekoliko dana boravi spavajući u vojarni u Loznici, novom epizodom lovačkih priča iz vojničkih dana

Aleksandar Vučić je u izjavi novinarima najavio povratak obaveznog vojnog roka u Srbiji koji bi, prema njegovom planu, trajao 75 dana, dok bi za žene bio dragovoljan. Baš kao i u Hrvatskoj, gdje sličnu ideju u praksi već provodi ministar obrane Ivan Anušić, Vučić obećava naknadu vojnicima koja, kako je rekao, neće biti zanemariva.

'To bi donijelo novi život u gradovima gdje su vojarne, više potrošnje u restoranima, barovima, u svemu ostalom. Izaći će ti vojnici i neće biti kao prije da se ne smije izaći u grad. Nije kao u naše vrijeme', rekao je Vučić.

Zatim se prisjetio kako je izgledao vojni rok u njegovo vrijeme, dok je on služio u JNA u sarajevskoj vojarni.

  • +7
Vučić u New Yorku Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

'Pobjegao sam u grad, pa su me kaznili. Išli smo tamo preko Tilave, prema Dobrinji u Sarajevu. Pošto moram sve ispričati, kao neka velika tajna, ima njih 500 koji sve znaju, sve su rekli. Kao kad mi je Kolinda rekla 'Znaš, imamo nešto o tvom ponašanju na stadionu'. Rekao sam: 'I? Kao da nitko ne zna, pa ste mi nešto otkrili', rekao je Vučić.

Podsjetimo, Vučić već danima zabavlja srpske medije boravkom u vojarni u Loznici, gdje će provesti tjedan dana kako bi, po vlastitom priznanju, provjerio uvjete u kojima žive pripadnici Vojske Srbije. Prvo je pokazao u kakvoj sobi će spavati, a jučer je vojnicima poslužio i palačinke, nakon što je priznao da ih ne zna baš dobro napraviti.