U SPLITU OPREZNI

Vulić: U borbi za Europu nema laganih utakmica

29.03.2013 u 11:18

Bionic
Reading

Trener Splita Zoran Vulić svjestan je kako narednih mjesec dana neće biti nimalo laki za njegovu momčad, koja će igrati ili protiv momčadi koje se bore za opstanak ili za Europu

Reprezentativna stanka dobro je došla treneru Splita Zoranu Vuliću kako bi osvježio i pripremio momčad za naporan ritam koji ih iščekuje u sljedećih mjesec dana. I dalje ga muči nedostatak odgovarajućeg terena za vježbanje, pa je momčad poveo u Dugopolje, ali bez obzira na sve nedaće, planirani posao je odrađen u cijelosti i 'crveni' spremni očekuju nastavak prvenstva.

'Za nas nema lakog protivnika u narednih nekoliko utakmica, sve su to momčadi koje se bore ili za goli život i opstanak ili za Europu. Već sutra protiv Cibalije imat ćemo priliku dokazati koliko vrijedimo protiv jednog zahtjevnog protivnika. Cibalija nam je u prošlosti i te kako znala zagorčati život' kazao je trener 'crvenih', koji respektira protivnika.

'Znamo svi što nam se dogodilo u Vinkovcima ali to moramo što prije zaboraviti. Cibaliju moramo respektirati, zbog Bartolovića koga sam i sam trenirao, zbog Vitaića o kojem ne treba trošiti riječi, na koncu i zbog niza mladih reprezentativaca koje redovito izbacuje njihov omladinski pogon... Sve su to razlozi za oprez ali i za puni angažman, jer samo ćemo s punim angažmanom svakog igrača od prve do zadnje minute doći do rezultata koji želimo'

Jedan od igrača na koje će se Vulić sigurno osloniti je Nino Galović, koji je zajedno s Antom Rebićem bio na okupljanju mlade reprezentacije.

'Zna se koji su naši ciljevi. To je borba za Europu i na putu prema ostvarenju tog cilja trebaju nam bodovi protiv svakog protivnika, pa tako i protiv Cibalije. Oni su jako dobra momčad i bez obzira što se bore za opstanak, mi moramo ući maksimalno u utakmicu jer samo s punim angažmanom možemo do pobjede' kazao je Galović.