pomahnitali muškarac

Završen očevid u Tovarniku: evo što se točno dogodilo prema službenoj verziji policije

08.09.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru utvrdilo je očevidom u Tovarniku da je 43-godišnji muškarac, koji je umro u bolnici od policijskog hica, doveo izazivanjem požara u opasnost imovinu većeg opsega te pokušao usmrtiti dvoje policajaca.

Očevid je provela dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika, uz stručnu pomoć ekipe za očevide vukovarsko-srijemske policije u povodu pokušaja teškog ubojstva te dovođenja u opasnost života i imovine u petak navečer u Tovarniku.

Prema dosad utvrđenom, postoji sumnja da je osumnjičeni 43-godišnjak izazivanjem požara doveo u opasnost imovinu većeg opsega te pokušao usmrtiti službene osobe u obavljanju službene dužnosti - 25-godišnjeg i 29-godišnjeg policijskog službenika, izvijestilo je u nedjelju Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Utvrđeno je da je nakon toga 29-godišnji policajac ispalio hitac iz vatrenog oružja u osumnjičenika koji je zadobio teške tjelesne ozljede te je radi pružanja medicinske pomoći prevezen u bolnicu, gdje je preminuo u subotu ujutro.

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru navodi da zajedno s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti počinjenja tih kaznenih djela te okolnosti stradavanja 43-godišnjeg osumnjičenika.

Božinović: Nema naznaka da se radilo o protuzakonitom postupanju policije

Policija je u subotu izvijestila da je glavni ravnatelj policije Nikola Milina u vukovarsko-srijemsku policijsku upravu uputio stručni tim kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice vezane uz policijsko postupanje, a s obzirom na to da je policajac prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabio vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život.

  • +2
Očevid u Tovarniku Izvor: Pixsell / Autor: Borna jaksic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako nema naznaka da se radilo o protuzakonitom postupanju policijskih službenika.

Napad na policijskog službenika dogodio se u petak u Tovarniku tijekom izlaska na teren policije nakon dojave da je u tome mjestu izbio požar na dvije obiteljske kuće. Muškarac kojega je policija zatekla na mjestu događaja u jednom trenutku nožem nasrnuo na policijskog službenika pri čemu je jedan policijski službenik upotrijebio vatreno oružje, rekli su u policiji.

Zbog eskalacije napada na policajce u posljednjih 24 sata, reagirao je i Sindikat policije Hrvatske (SPH), zatraživši strože kazne za napadače.

Radi se o slučajevima napada na policajce oštrim predmetom u Tovarniku i pokušaju gaženja policijskih službenika prilikom bijega u Splitu.