posjetio dnipro

Zelenski potvrdio inspekciju regrutnih ureda zbog sumnje na korupciju

27.07.2023 u 11:15

Bionic
Reading

Predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je u četvrtak Dnipro na jugoistoku Ukrajine kako bi razgovarao o situaciji na bojišnici, opskrbi vojnika i kako ojačati protuzračnu obranu

'Započeli smo radni dan u Dnipru. Kao i uvijek, veliku pozornost posvećujemo opskrbi naših vojnika streljivom, učinkovitosti korištenja postojećih sustava protuzračne obrane i jačanju nebeskog štita, uzimajući u obzir opskrbu od partnera', rekao je Zelenski u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram ispod videosnimke na kojoj vodi sastanak s vojnim zapovjednicima i vladinim dužnosnicima.

Grad Dnipro, važno gospodarsko središte jugoistočne Ukrajine, nalazi se nedaleko od crte bojišnice koja se proteže od Hersona na jugu preko regije Donbas i sjevernije do regije Harkiv. Grad je prije rata imao oko milijun ljudi, a postao je logističko i humanitarno središte Ukrajine od pokretanja ruske invazije 24. veljače 2022. Zelenski je rekao da je razgovarao o reviziji regrutnih ureda diljem zemlje koja je pokrenuta nakon brojnih optužbi za korupciju i pritužbi na proces mobilizacije.

  • +7
Ilustrativna galerija/Volodimir Zelenski u posjetu Hersonskoj oblasti Izvor: EPA / Autor: MYKOLA TYMCHENKO

'Sveobuhvatna inspekcija... privodi se kraju. Jedanaest regija je pod posebnim nadzorom', kazao je. Ranije u četvrtak, ukrajinski dužnosnici su izjavili da su ruske snage pogodile lučku infrastrukturu u južnoj regiji Odese u noćnom raketnom napadu, ubivši zaštitara i oštetivši teretni terminal.