NBA play-off

Denver i Jokić su dominirali, a onda su doživjeli šok; pogledajte preokret Minnesote

20.05.2024 u 08:46

Bionic
Reading

Košarkaši Minnesota Timberwolvesa preokrenuli su zaostatak od 20 koševa iz treće četvrtine u pobjedu 98:90 nad aktualnim NBA prvacima Denver Nuggetsima i tako ih u sedmoj utakmici drugog kruga doigravanja zaustavili na putu prema obrani naslova

Denver Nuggetsi su prvo poluvrijeme završili sa 15 koševa prednosti (53:38), a u drugoj minuti treće četvrtine došli i do okruglih +20 (58-38). No, gosti iz Minnesote su već do kraja trećeg dijela uspijeli zaostatak smanjiti na samo jedan koš (67-66), da bi u četvrtoj četvrtini došli do velikog preokreta i po drugi put u klupskoj povijesti izborili plasman u finale Zapadne konferencije. Tako su prvaci doživjeli šok pred svojim navijačima!

Po 23 koša za pobjedničku momčad postigli su Jaden McDaniels i Karl-Anthony Towns, koji je uz to imao i 12 skokova, dok je Anthony Edwards ubacio 16 poena uz osam skokova i sedam asistencija. Značajnu ulogu u preokretu odigrali su i Naz Reid sa 11 koševa te Mike Conley sa 10 poena i osam skokova.

'Bilo je teško, čovječe, jer večeras nisam mogao pronaći sebe, svoj ritam. Zato sam samo morao vjerovati svojim suigračima. Morao sam donositi prave odluke, što sam i učinio, a moji suigrači su pogađali. Velika pohvala tim momcima', rekao je Edwards koji je svoj doprinos dao i time što je Jamala Murrayja u drugom poluvremenu sveo na samo 11 poena, nakon što je Kanađanin u prvom dijelu ubacio 24 koša.

'Nisam jednodimenzionalan. Nisam tip koji samo može pogađati. Mogu zaustaviti najboljeg suparničkog šutera, mogu ga zaključati. Osjećam da sam to učinio na Jamalu u trećoj i četvrtoj četvrtini, i to je ono što je preokrenulo utakmicu', istaknuo je Edwards.

Kod Denvera su se istaknuli samo Nikola Jokić sa 34 koša, 19 skokova i sedam asistencija te Jamal Murray sa 35 poena. Ostatak momčadi je zajedno ubacio 21 poen.

Minnesota će u finalu Zapadne konferencije igrati protiv Dallasa, uz prednost domaćeg terena, koja se u seriji protiv Denvera nije pokazala ključnom, jer su Timberwolvesi tri od četiri pobjede ostvarili na gostujućem terenu, uključujući i posljednju u odlučujućoj, sedmoj utakmici.

Timberwolvesi će u prvoj utakmici finala Zapada ugostiti Maverickse u Minneapolisu, u noći sa srijede na četvrtak (2.30 sati).

'Toliko je toga bilo stavljeno na njihova pleća. Očekujemo da Jokić i Jamal nastave izvlačiti zečeve iz šešira, čovječe, ali netko drugi im mora malo pomoći', slikovito je opisao dvoboj trener Denvera Michael Malone.

'Bila je to paklena serija. Zadali su nam puno muke i na kraju su dobili sedmu utakmicu na našem terenu, što je teško prihvatiti. No, vratit ćemo se', poručio je Malone čija je momčad propustila izboriti treće konferencijsko finale u posljednjih šest sezona.

Zadnja momčad koja je kao branitelj naslova došla do konferencijskog finala bili su Golden State Warriorsi, kad su 2019. poraženi u velikom finalu od Toronto Raptorsa.

Cup tree provided by Sofascore