BLISTAVA KOSA

Znate li što je 'liquid hair'? Ovaj trend nikad ne izlazi iz mode

13.05.2024 u 18:20

Bionic
Reading

'Liquid hair', tzv. tekuća kosa, najnoviji je trend među slavnim ljepoticama, a zamah mu je zasigurno dao i hype oko estetike tihog luksuza jer ne prestaje oduševljavati modni svijet

Tko ne bi poželio blistavu, zdravu i bujnu kosu koja u svakom trenutku izgleda kao da ste upravo išetali iz frizerskog salona?

'Tekuća kosa', odnosno liquid hair, u ovom je trenutku jedan od najpretraživanijih trendova na internetu, a najbolje ga utjelovljuju Dakota Johnson, Hailey Bieber i Jessica Alba, slavne fashionistice koje se ponose svojom njegovanom i lijepom kosom.

BIRKENSTOCK ARIZONA

Dakota Johnson u kultnim natikačama koje će i ovog ljeta biti pravi hit

Pogledaj galeriju

Johnson je jedna od onih glumica koje imaju minimalistički cool stil, jednako bezvremenski koliko i trendi. Bilo da je fotografirana kako ulazi i izlazi iz hotela na ulicama Manhattana, okružena obožavateljima, ili posjećuje filmske premijere na crvenom tepihu, ostavlja bez daha svojom ljepotom.

Dakako, njezine fantastične modne kombinacije ne bi bile toliko chic bez savršene čokoladnosmeđe duge kose sa šiškama.

Glumičinu prepoznatljivu frizuru kreirao je slavni frizer Mark Townsend, a također je osmislio zadivljujuće lookove Riley Keough, Olivije Wilde, Elizabeth Olsen i Aubrey Plaza. Njezina glamurozna smeđa kosa najbolji je primjer toga koliko je lijepa, njegovana i dobro pogođena frizura bitna za svaki look.

Upravo je frizura zvijezde filma 'Pedeset nijansi sive' ono što najbolje opisuje termin liquid hair - glatka i sjajna kosa koja se presijava iz bilo kojeg kuta da je gledate.

Kako postići liquid hair stil

Liquid hair, kada se krećemo, podsjeća na neku tekućinu i najbolje izgleda kad je nosimo ravno stiliziranu.

Obično uključuje nanošenje proizvoda poput seruma, gelova ili ulja kako bi se postizao sjajan wet izgled. 'Sviđa mi se svestranost i moderna vibra ovakvih lookova. Popularnost tekuće kose sad dolazi i s modnih pista, ali i zahvaljujući slavnim fashionisticama i zvijezdama društvenih mreža', kaže frizerka i ambasadorica Schwarzkopf Professionala Patricia Elness.

Otkrila je i da nije teško postići ovakav look kod kuće, ali i da je važno primijeniti pravilo 'manje je više' prilikom korištenja sredstava za njegu da kosa ne bi izgledala masno ili teško.

Kako bi pramenovi bili savršeno zaglađeni, mogu se koristiti regeneratori bez ispiranja, ali i sredstva za zaštitu od visokih temperatura prilikom završnog ravnanja kose kako bi se postigao željeni sjaj.