SRETAN 78. ROĐENDAN

Tereza Kesovija: 'Želim si zdravlje i dug život'

04.10.2016 u 21:54

Bionic
Reading

Jedna od naših najvećih pjevačkih diva Tereza Kesovija proslavila je u društvu najbliskijih ljudi svoj 78. rođendan. Unatoč četiri operacije glasnica krasi je vedrina i iznimna vitalnost, a kako objašnjava, tajna je u njezinom temperamentu i energiji koju nosi od samih početka profesionalnog rada

'Rođendan sam proslavila sa svojim sinom, snahom i svojom unukom. Ništa spektakularno, rođendan je više običaj da se čovjek sjeti dragih ljudi', ispričala je za tportal dobro raspoložena Tereza. Kaže da ne treba joj rođendan biti povod za dobro raspoloženje, jer svaki joj je dan razlog da bude vesela.

Rođendanske želje su joj skromne. Sebi, ali svojim najmilijima želi puno zdravlja i dug život.
'Bez moje obitelji i prijatelja to ne bih bila ja', ističe pjevačica koja i sa 78 godina imponira rasponom i jačinom glasa te koja na pozornici scenski atraktivno izgleda. Dobro se osjeća i kaže da je kod nje trenutno baš sve okej. I dalje je jednako temperamentna, energična i puna entuzijazma i najgore joj je kad čuje rečenicu: 'Zar ona još pjeva?'

'Dok me glas služi, a služi hvala Bogu bez obzira na to što sam imala četiri operacije glasnica i dok me publika traži, do tada ću trajati, poručuje Tereza demantirajući napise da zbog lošeg zdravstvenog stanja odustaje od svoje karijere. Nakon 55 godina glazbene karijere promovira novi album 'Oči duše' objavljen u lipnju ove godine kojeg je snimila nakon devet godina stanke.
'Mislim da za sobom treba ostaviti dobar trag, nešto što će se moći slušati i za bezbroj godina', rekla je.

Čeka je, najavljuje, vrlo radno razdoblje i puna je elana za nove radne pobjede. Među ostalim priprema i tri velika koncerta na proljeće iduće godine u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Cankarjevom domu u Ljubljani te u Sava centru u Beogradu.

'Croatia Record uskoro objavljuje reizdanje albuma 'Stare ljubavi' kojem je ove godine 40. obljetnica od izlaska. Takav jubilej se nigdje u svijetu ne zaboravlja. Mnoge stvari nestaju pa je ovo doista lijepa vijest. Na albumu 'Stare ljubavi' sve pjesme i sve aranžmane napisao je gospar Đelo Jusić koji je i dirigirao slavnim Zagrebačkim solistima s koncert majstorom Tonkom Ninićem. Album je te davne godine dovršen u slavnom londonskom studiju Abbey road', izjavila je.


Tereza je i dalje koncertno aktivna, a nedavno je u Lisinskom nastupila na obljetnici 50
godina Krapinskog festivala